Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody’s: Η Ημέρα των Εκλογών στις ΗΠΑ έχει γίνει Εβδομάδα Εκλογών - Ήπιες οι επιπτώσεις από την εκλογική καθυστέρηση

Moody’s: Η Ημέρα των Εκλογών στις ΗΠΑ έχει γίνει Εβδομάδα Εκλογών - Ήπιες οι επιπτώσεις από την εκλογική καθυστέρηση
Ο αμερικανικός οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης δεν βλέπει άμεσες επιπτώσεις στη δραστηριότητα στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου

Η Ημέρα των Εκλογών στις ΗΠΑ έχει γίνει Εβδομάδα Εκλογών, υποστηρίζει η Moody's.
Αν και παραμένει ασαφές ποιος θα κερδίσει τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, ο αμερικανικός οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης δεν βλέπει άμεσες επιπτώσεις στη δραστηριότητα στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.
Ο πρώην αντιπρόεδρος Joe Biden φαίνεται να υποσκελίζει τον Πρόεδρο Trump σε αρκετές πολιτείες, οπότε μάλλον θα εξασφαλίσει τους 270 εκλέκτορες που απαιτούνται για να κερδίσει τον προεδρικό θώκο.
Οι Δημοκρατικοί, στο μεταξύ, είναι σε καλό δρόμο για να κερδίσουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων, ενώ Ρεπουμπλικάνοι παλεύουν να κρατήσουν τη Γερουσία και δίνουν μάχη.
Σε αυτό το πλαίσιο, με τον τρόπο που εξελίσσονται τα πράγματα, δεν υπάρχει λόγος να αναθεωρηθεί η εκτίμηση για την πορεία της οικονομία των ΗΠΑ, επισημαίνει η Moody’s, που προβλέπει πως οι Δημοκρατικοί, προεξάρχοντος του Joe Biden, εφόσον εκλεγεί πρόεδρος, θα ψηφίσουν ένα πακέτο διάσωσης ύψους 1,5 τρισεκ. δολ.
Πέρα από αυτό, δεν αναμένεται μεγάλη αλλαγή στη δημοσιονομική πολιτική.
Με τη Γερουσία στους Ρεπουμπλικάνους και τα υπόλοιπα όργανα του κράτους στα χέρια των Δημοκρατικών, η αγορά ομολόγων αναθεωρεί τις εκτιμήσεις για τον επόμενο γύρο δημοσιονομικών μέτρων.
Για αυτό και το νέο πακέτο θα είναι λιγότερο από 2 τρισεκ. δολ.
Υπενθυμίζεται ότι οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό μείωσαν την απόδοση του δεκαετούς ομολόγου κατά 11 μονάδες βάσης, στο 0,77%

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης