Τελευταία Νέα
Διεθνή

Daily Sabah: Τουρκία και Ιταλία μπορούν να καθορίσουν το «παιχνίδι» με αμοιβαίες προσπάθειες

Daily Sabah: Τουρκία και Ιταλία μπορούν να καθορίσουν το «παιχνίδι» με αμοιβαίες προσπάθειες
Η Daily Sabah γράφει ότι η Ιταλία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Τουρκίας μεταξύ των μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Παρά τις πρόσφατες διαφωνίες μεταξύ Τουρκίας και Ευρώπης, η σχέση της Τουρκίας με την Ιταλία έχει αποδειχθεί βαθιά ριζωμένη και ισχυρή αναλύει η τουρκική Daily Sabah.
Ακόμη και κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, όταν οι περισσότερες χώρες υιοθέτησαν μια εθνικιστική στάση, οι διπλωματικοί δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών άκμασαν.
Τον τελευταίο μήνα, η Ρώμη φιλοξένησε δύο σημαντικές διμερείς συναντήσεις.
Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Mevlüt Çavuşoğlu και του υπουργού Εξωτερικών της Ιταλίας Luigi Di Maio και η δεύτερη πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Τούρκου υπουργού Άμυνας Hulusi Akar και του Ιταλού ομολόγου του Lorenzo Guerini.
Επιπλέον, έχουν οργανωθεί πολλές εκδηλώσεις και διαδικτυακά events για την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο στόχος για αύξηση του διμερούς εμπορικού όγκου στα 30 δισεκατομμύρια δολάρια (253 δισεκατομμύρια TL) ήταν ένα από τα κορυφαία θέματα της ημερήσιας συνεδρίασης, το οποίο σηματοδοτεί την ύπαρξη αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ της Άγκυρας και της Ρώμης.

Αμοιβαία στήριξη 

Η Daily Sabah γράφει ότι η Ιταλία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Τουρκίας μεταξύ των μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ουσία της κερδοφόρας οικονομικής στρατηγικής τους περιλαμβάνει μια ποικιλία βιομηχανικών τομέων.
Η Τουρκία είναι ο σημαντικότερος οικονομικός εταίρος για την Ιταλία στην περιοχή της Μεσογείου, όπου και οι δύο έχουν μια μακρά συνεργασία.
Υπάρχουν περισσότερες από 1.500 ιταλικές εταιρείες που λειτουργούν στην Τουρκία.
Αυτό αποδεικνύει την εμπιστοσύνη τους στην τουρκική αγορά και τις βιομηχανίες, οι οποίες θεωρούνται στρατηγικές όσον αφορά τις επενδύσεις.
Λόγω της πλεονεκτικής γεωγραφικής της θέσης, η Τουρκία λειτουργεί ως περιφερειακός και διεθνής οικονομικός κόμβος για την Ιταλία.
Είναι η πόρτα σε αγορές, όπως η Μέση Ανατολή και ο Καύκασος, ενώ η Ιταλία είναι πύλη προς την Ευρώπη για την Τουρκία.
Η Τουρκία είναι επίσης μεταξύ των 10 κορυφαίων ταξιδιωτικών προορισμών που προτιμούν οι Ιταλοί.
Οι τουρίστες από τη χώρα αυξήθηκαν σε 365.000 το 2019 από 208.000 το 2016. 
Η ήδη υπάρχουσα και καθιερωμένη συνεργασία μπορεί να ενισχυθεί περαιτέρω με τη μορφή εταιρικής σχέσης για να επωφεληθούν περαιτέρω από ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα.
Μια ειδική σχέση υπάρχει με μια ισχυρή αίσθηση αλληλεγγύης.
Και οι δύο χώρες είναι ανοικτές οικονομίες, επομένως, εκτίθενται στις ίδιες προκλήσεις αναφέρει η Daily Sabah.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης