Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης 3 Οκτωβρίου: Αδιανόητο και οδυνηρό νέο lockdown – Μητσοτάκης 5 Νοεμβρίου: Απαραίτητο το lockdown – Τα χειρότερα έρχονται

Μητσοτάκης 3 Οκτωβρίου: Αδιανόητο και οδυνηρό νέο lockdown – Μητσοτάκης 5 Νοεμβρίου: Απαραίτητο το lockdown – Τα χειρότερα έρχονται
Εδώ δεν κατακρίνουμε τον Μητσοτάκη αλλά την λάθος συνταγή το lockdown είναι εθνική καταστροφή, είναι έγκλημα κατά της οικονομίας και της κοινωνίας
Μέσα σε ένα μήνα το lockdown από αδιανόητο και οδυνηρό, από καταστροφικό μετατράπηκε σε απαραίτητο.
Και όλα αυτά δεν αποτελούν υποκειμενική ανάλυση του bankingnews αλλά επιχειρηματολογία του έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
Στις 3 Οκτωβρίου 2020 και μετά το καταστροφικό πρώτο lockdown ο Μητσοτάκης, έκανε την εξής δήλωση «υπάρχει γενική συμφωνία ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες, πως είναι αδιανόητο ένα νέο lockdown - Οδυνηρές οι οικονομικές συνέπειες»
https://www.bankingnews.gr/index.php?id=521767
Ο έλληνας πρωθυπουργός στηρίχθηκε όχι μόνο στα επιδημολογικά στοιχεία αλλά κυρίως στις επιπτώσεις στην εθνική οικονομία.
Η ύφεση το 2020 θα ξεπεράσει το -10% πιθανότατα να αγγίξει το -11% αυτό σημαίνει μείωση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος περίπου 18-20 δισεκ. ευρώ, αποτελεί πρωτοφανή εξέλιξη.
Η κυβέρνηση δεν ευθύνεται με τις στρατηγικές της για την ύφεση είναι απότοκος συγκεκριμένων αιτιών αλλά η κυβέρνηση διαχειρίζεται τον κρατικό προϋπολογισμό.
Αξιολογεί την σχέση χρέους προς ΑΕΠ.
Αξιολογεί το δημοσιονομικό έλλειμμα το οποίο θα φθάσει στα 18 δισεκ. ενώ ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις έχουν καταρρεύσει.
Το πιο ανησυχητικό δεν είναι η κατάρρευση του 2020 αλλά οι εκτιμήσεις για το 2021 όπου πλέον γίνεται λόγος για ύφεση στην οικονομία -2%.
Για το διάστημα 2020 με 2021 και λαμβάνοντας υπόψη ότι θα έρθουν και κάποια κεφάλαια από την ΕΕ θα έχει συρρικνωθεί το ακαθάριστο εγχώριο προιόν της Ελλάδος κατά 22-23 δισεκ. ευρώ.
Ποιος θα πληρώσει αυτή την ζημία, ποιος θα πληρώσει το σοκ στην καθίζηση της εθνικής παραγωγής και πως με ποια μέτρα λιτότητας θα καλυφθούν οι ζημίες στο πρωτοφανές δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδος; 
Το ελληνικό χρέος μαζί με τα repos έχει εκτιναχθεί στα 365 δισεκ. ευρώ  που σημαίνει σχέση χρέους προς ΑΕΠ στο 217%... ΟΥΔΕΠΟΤΕ στην ιστορία το ελληνικό κράτος δεν έχει σχέση χρέους προς ΑΕΠ στο 217%, καταγράφουμε δραματική επιδείνωση και ενώ με βάση όλες τις DSA τις εκθέσεις βιωσιμότητας στο δυσμενές σενάριο η Ελλάδα ΔΕΝ έχει βιώσιμο χρέος.  
Προφανώς όλα αυτά έκαναν τον έλληνα πρωθυπουργό στις 3 Οκτωβρίου 2020 να πάρει θέσει και με μήνυμα του να αναφέρει ότι είναι αδιανόητο ένα νέο lockdown.

Στις 5 Νοεμβρίου 2020 η Ελλάδα σε lockdown 2

Και ενώ ο Μητσοτάκης και πλήθος υπουργών είχαν αναφέρει ότι μόνο καταστροφή θα φέρει στην οικονομία νέα καραντίνα και ενώ η κυβέρνηση ανακοίνωσε μέτρα τα οποία υποδείχθηκαν από τους επιδημιολόγους και λοιμωξιολόγους.
Και ενώ έχουν προηγηθεί όλα αυτά στις 5 Νοεμβρίου 2020 ανακοινώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεύτερο lockdown για ένα μήνα από τις 7 έως τις 30 Νοεμβρίου 2020.
Υπάρχει και συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει παράταση της καραντίνας και πέραν της 30 Νοεμβρίου ή να υπάρξει και lockdown 3 δηλαδή τρίτο κύμα καραντίνας.

Η στρατηγική αυτή εγείρει πολλά ερωτηματικά….

-Πως είναι δυνατό σε σύνολο 90.000 νεκρών οι 711 να είναι από κορωνοιό στην Ελλάδα το 2020 δηλαδή το 0,79% των νεκρών και να έχουν πανικοβάλλει και τρομοκρατήσει τόσο κόσμο.
-Πως είναι δυνατό οι νεκροί να αντιστοιχούν στο 0,006% του πληθυσμού και να έχουν πανικοβάλλει και τρομοκρατήσει τον κόσμο.
-Πως είναι δυνατό ενώ η πανδημία – ερωτηματικό εάν είναι πανδημία – του κορωνοιού έχει πλήξει τις κοινωνίες από τον Μάρτιο… φθάσαμε Νοέμβριο και οι νέες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας που προστέθηκαν είναι ελάχιστες.
-Δεν θα σχολιάσουμε πόσοι από τους 711 νεκρούς είχαν 1 ή 2 υποκείμενα νοσήματα και πέθαναν φέροντας τον κορωνοιό, δηλαδή πέθαναν έχοντας εξαντλήσει το ανοσοποιητικό τους σύστημα από άλλο νόσημα.
-Κάποια στιγμή στην Ελλάδα πρέπει να σεβαστούμε το 99,65% του πληθυσμού που δεν νοσεί από τον κορωνοιό αλλά νοσεί από την αδιανόητη καραντίνα, την καταστροφική για την οικονομία καραντίνα, από το επιθετικό stress που έχουν προκαλέσει στην κοινωνία

Τι πρέπει να συμβεί;

Το νέο lockdown ή lockdown 2 είναι επιβεβαίωση καταστροφής και αποτυχίας των πολιτικών που υιοθετήθηκαν.
Αφήσαμε την τύχη της Ελλάδος σε 2-3 λοιμωξιολόγους που επιδίδονται σε προβολή και επικοινωνιακά show δακρύβρεχτα.
Αφήσαμε την τύχη της Ελλάδος στους δήθεν ειδικούς αλλά η Ελλάδα πάει κατά διαόλου.
Ο Μητσοτάκης προσπαθεί και λαμβάνει αποφάσεις όπως νομίζει ο ίδιος ότι πρέπει να πράξει ως πρωθυπουργός.
Εδώ δεν κατακρίνουμε τον Μητσοτάκη αλλά την λάθος συνταγή το lockdown είναι εθνική καταστροφή, είναι έγκλημα κατά της οικονομίας και της κοινωνίας.
Αποστασιοποίηση, ειδική μέριμνα για τους ανθρώπους με υποκείμενα νοσήματα και ειδικά τους ηλικιωμένους στους οποίους πρέπει να δείξουμε σεβασμό και ενδιαφέρον και όλοι οι υπόλοιποι ας πάρουμε μέτρα.
Όχι ανόητα μέτρα όπως μάσκα σε εξωτερικούς χώρους και άλλες τέτοιες φαιδρότητες.
Επίσης ας κλείσουν τα σύνορα για κάποιες εβδομάδες ώστε να μην εισάγεται ο κορωνοιός ο οποίος συνεχώς μεταλλάσσεται.
Υπάρχουν μέτρα.. που μπορούν να παρθούν.

Υποσημείωση

Πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει καμία εκδήλωση στις 17 Νοεμβρίου 2020 όπου εκ νέου λαϊκή μάζωξη θα επιφέρει προβλήματα.
Και μην μας πουν ότι οι λαϊκές συγκεντρώσεις είναι για ιερό και ηθικό σκοπό…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης