Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ζerohedge: Κινεζικά ΜΜΕ - Μην είστε αφελείς το δόγμα Trump θα διαιωνιστεί ανεξαρτήτως νικητή στις εκλογές

Ζerohedge: Κινεζικά ΜΜΕ - Μην είστε αφελείς το δόγμα Trump θα διαιωνιστεί ανεξαρτήτως νικητή στις εκλογές
To «Φαινόμενο Trump» δεν θα τελειώσει σύντομα προβλέπουν κινέζοι αναλυτές
Ίσως στην πιο ενδιαφέρουσα αντίδραση από το Πεκίνο στο εκκεντρικό εκλογικό αγώνα στις ΗΠΑ, το κρατικό κινεζικό ΜΜΕ Global Times, δημοσίευσε τις τοποθετήσεις δύο από τους αξιοσημείωτους αναλυτές εξωτερικής πολιτικής και γεωπολιτικούς εμπειρογνωμόνων σύμφωνα με το Zerohedge.
Καθώς η μοίρα των εκλογών κρέμεται σε ισορροπία και ο κόσμος παραμένει σε άκρη καθώς όλοι αναζητούν ένα οριστικό αποτέλεσμα, οι Global Times έθεσαν το ερώτημα :
Ακόμα κι αν εκλεγεί ο Biden θα εξαφανιστεί ο  Trump και τα δόγματα του;
Θα υπάρξει ένας άλλος Trump από το Δημοκρατικό Κόμμα;
Αξιωματούχοι στο Πεκίνο ανησυχούν ότι το δόγμα Trump θα υπάρχει ανεξάρτητα από το ποιος κερδίζει τις εκλογές των ΗΠΑ.

Μια άλλη ανάλυση 

Δείτε πώς ο Zhang Tengjun, βοηθός ερευνητής στο Ινστιτούτο Διεθνών Σπουδών της Κίνας, έκανε την ανάλυση του:
Δεν πρέπει να είμαστε πολύ αφελείς για να πιστέψουμε ότι με την αποχώρηση του Trump, το κοινωνικό περιβάλλον που δημιουργεί τον Τραμπισμό θα εξαφανιστεί.
Αντιθέτως, οι δυνάμεις που εκπροσωπούνται από τον Trump θα συνεχίσουν να υπάρχουν και επηρεάζουν την πολιτική των ΗΠΑ.
Οι ΗΠΑ χρειάζονται περισσότερα από τέσσερα χρόνια για να αφομοιώσουν τον μακροπρόθεσμο καταστροφικό αντίκτυπο στην πολιτική των ΗΠΑ από την κυριαρχία του Trump.
Και ένας άλλος στοχαστής σε ένα μεγάλο πανεπιστήμιο δημόσιας έρευνας στη Σαγκάη αναφέρθηκε περαιτέρω ότι είπε ότι οι πολιτικοί «τύπου Trump» θα συνεχίσουν να εμφανίζονται.
Η Κίνα φυσικά το βλέπει ως καταστροφική δύναμη η οποία πιθανότατα θα διαιωνίσει τις ήδη σοβαρές ζημιές των σχέσεων Κίνας-ΗΠΑ για το άμεσο μέλλον, προφανώς ανεξάρτητα από το προεδρικό αποτέλεσμα.
Ο Xin Qiang, αναπληρωτής διευθυντής του Κέντρου Αμερικανικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Fudan, είχε αυτό να πει - πιθανότατα αντικατοπτρίζει την άποψη μεταξύ πολλών κορυφαίων αξιωματούχων του Πεκίνου:
Ο Trump εστιάζει στην «Αμερική Πρώτα», να μην καταβάλει μεγάλη προσπάθεια σε διεθνείς υποθέσεις ή να αναλάβει περιττές παγκόσμιες ευθύνες. Εφόσον ο Trump πιστεύει ότι μια συνθήκη ή ένας οργανισμός δεν ταιριάζει στα αμερικανικά συμφέροντα, θα κάνει ένα γρήγορο διαζύγιο από αυτήν. Πολλά από τα μέτρα του, αντικατοπτρίζουν αυτό που θέλουν οι πολίτες των ΗΠΑ, τουλάχιστον ένα μεγάλο μέρος αυτών.
Αυτή τη φορά, αν και ο Biden ηγείται του Trump οι εκλογές δείχνουν επίσης ότι σχεδόν οι μισοί ψηφοφόροι υποστηρίζουν τον Trump.
Η εκλογή του Trump πριν από τέσσερα χρόνια δεν ήταν ποτέ τυχαίο συμβάν.
Ο λαϊκισμός έχει ήδη γίνει μια ισχυρή τάση στη χώρα.
Ο Qiang είπε περαιτέρω ότι αυτό που ονομάστηκε «Φαινόμενο Trump» δεν θα τελειώσει σύντομα.
"Εφόσον υπάρχει τέτοια λαϊκιστική δημόσια τάση, είναι πολύ πιθανό ότι στο μέλλον όλο και περισσότεροι ασυνήθιστοι πολιτικοί δεν θα έχουν άλλη εναλλακτική λύση παρά να περπατήσουν στο δρόμο του Trump για να κερδίσουν περισσότερη υποστήριξη ", είπε στην GT. 
Αυτό θα συνεχιστεί, και οι δύο αναλυτές συμφώνησαν, "ανεξάρτητα από το ποιος κερδίζει τις εκλογές" .

Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης