Διεθνή

Εισαγγελέας Ρωσίας για δηλητηρίαση Navalny: Η Γερμανία δεν απαντά ουσιαστικά στα ερωτήματά μας

Εισαγγελέας Ρωσίας για δηλητηρίαση Navalny: Η Γερμανία δεν απαντά ουσιαστικά στα ερωτήματά μας
Putin: Aν η Ρωσία είχε δηλητηριάσει τον Navalny, δεν θα τον έστελνε στη Γερμανία
Κανένα ερώτημα από αυτά που κατέθεσαν οι ρωσικές αρχές δεν απαντάται από τη Γερμανία σχετικά με την υπόθεση του Navalny.
Tο γραφείο του Ρώσου Γενικού Εισαγγελέα έλαβε απάντηση από τη Γερμανία σχετικά με τον Navalny, αλλά κανένα ερώτημα δεν έχει απαντηθεί, δήλωσε την Παρασκευή 6/11 ο εκπρόσωπος Τύπου Ivanof.
Η Ρωσία έλαβε την απάντηση, η οποία χρονολογείται στις 28 Οκτωβρίου, και περιείχε αίτημα για «πρόσθετες εξηγήσεις και πληροφορίες σχετικά με την έρευνα της Ρωσίας για τη νοσηλεία του Navalny».
«Ταυτόχρονα, καμία από τις ερωτήσεις της Ρωσίας δεν έλαβε ουσιαστικές απαντήσεις», δήλωσε ο Ivanof.
Η Ρωσία έχει επαναλάβει το αίτημά της για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ουσία που φέρεται να βρέθηκε στις εξετάσεις του Navalny.
Χωρίς τις εξηγήσεις της Γερμανίας, η Ρωσία δεν μπορεί να εξαγάγει οριστικά συμπεράσματα σχετικά με την κατάσταση, καθώς δεν υπήρχαν ίχνη οποιασδήποτε δηλητηριώδους ουσίας στα δείγματα του Navalny που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της νοσηλείας στη Ρωσία, ανέφεραν οι εισαγγελείς.

Putin: Aν η Ρωσία είχε δηλητηριάσει τον Navalny, δεν θα τον έστελνε στη Γερμανία

Οι ρωσικές αρχές δεν θα επέτρεπαν ποτέ στον Navalny να φύγει για θεραπεία στη Γερμανία αν επιδίωκαν να τον δηλητηριάσουν ειδικά με δεδομένο τον ταξιδιωτικό περιορισμό βάσει της ποινικής υπόθεσης που εκκρεμεί σε βάρος του, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ρώσος Πρόεδρος, Putin, την Πέμπτη 5/11.
«Εάν οι αρχές ήθελαν να τον δηλητηριάσουν, δεν θα τον άφηναν να πάει στη Γερμανία για θεραπεία, σωστά; Μόλις μου έστειλε αίτημα η γυναίκα αυτού του πολίτη [του Ναβάλνι]. Ζήτησα αμέσως από τους εισαγγελείς να ελέγξουν αν θα μπορούσε να πάει στο εξωτερικό για θεραπεία» είπε ο Putin στο φόρουμ Βαλντάι σχετικά με την υπόθεση Navalny τονίζοντας ότι:
«Θα μπορούσαν να την απορρίψουν [τη μεταφορά του Navalny] καθώς εκκρεμεί ποινική υπόθεση εναντίον του. Ζήτησα αμέσως από το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα να τον αφήσει, και έφυγε».
Ο πρόεδρος της Ρωσίας επανέλαβε το αίτημα της Γενικής Εισαγγελίας της Ρωσίας προς τους Γερμανούς εταίρους να διαθέσουν στη Μόσχα στοιχεία σχετικά με την υπόθεση, συμπεριλαμβανομένων των εξετάσεών του Navalny έτσι ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει επίσημη έρευνα για το περιστατικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης