Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωπαίοι παρατηρητές: Κανένα στοιχείο που να στηρίζει τους ισχυρισμούς Trump περί απάτης

Ευρωπαίοι παρατηρητές: Κανένα στοιχείο που να στηρίζει τους ισχυρισμούς Trump περί απάτης
Ο Τrump υποστηρίζει ότι η ψηφοφορία μέσω ταχυδρομείου είναι επιρρεπής σε απάτη
Δεν προέκυψαν στοιχεία που να υποστηρίζουν τους ισχυρισμούς του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump περί απάτης στην εκλογική διαδικασία, σύμφωνα με τον επικεφαλής της διεθνούς αντιπροσωπείας που παρακολουθεί τις εκλογές των ΗΠΑ.
Ο Michael Georg Link,  Γερμανός βουλευτής που ηγείται της αποστολής παρατηρητών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, δήλωσε στον γερμανικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό rbb την Πέμπτη ότι «την ίδια την ημέρα των εκλογών, δεν εντοπίσαμε παρατυπίες» στις εκλογικές περιοχές των ΗΠΑ που επισκέφτηκε.
Ο Link δήλωσε «εξαιρετικά έκπληκτος» από τους ισχυρισμούς του Trump για απάτη σχετικά με τις επιστολικές ψήφους, επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μακρά ιστορία σε αυτή τη μέθοδο ψηφοφορίας που χρονολογείται από τον 19ο αιώνα.
«Δεν βρήκαμε καμία παραβίαση των κανόνων», δήλωσε ο Link στο rbb.
Όπως τόνισε, ούτε οι εκλογικοί παρατηρητές των ΗΠΑ, ούτε τα μέσα ενημέρωσης βρήκαν κανένα στοιχείο απάτης, αν και η ομάδα του ΟΑΣΕ επανέλαβε την Τετάρτη τις μακροχρόνιες ανησυχίες της σχετικά με τις στρεβλώσεις που προκαλούν οι νόμοι για τη χρηματοδότηση της εκστρατείας.
Ο Link είπε ότι υπήρξαν κάποιες περιπτώσεις σφαλμάτων που έγιναν «αλλά καμία συστηματική παρέμβαση ή ακόμη και χειραγώγηση με τα επιστολικά ψηφοδέλτια».
Ο Τrump υποστηρίζει ότι η ψηφοφορία μέσω ταχυδρομείου είναι επιρρεπής σε απάτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης