Τελευταία Νέα
Διεθνή

Von der Leyen (EE): Η πανδημία μπορεί να αποδυναμώσει την κοινωνική συνοχή στην Ευρώπη

Von der Leyen (EE): Η πανδημία μπορεί να αποδυναμώσει την κοινωνική συνοχή στην Ευρώπη
«Κάποιοι χρησιμοποιούν σκοπίμως αυτήν την κρίση για να προκαλέσουν μίσος» είπε η Πρόεδρος της Κομισιόν, σε συνέντευξή της στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Die Zeit»
Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula Von der Leyen εξέφρασε τον φόβο ότι θα αποδυναμωθεί η κοινωνική συνοχή λόγω της κρίσης του νέου κορωνοϊού.
«Κάποιοι χρησιμοποιούν σκοπίμως αυτήν την κρίση για να προκαλέσουν μίσος» είπε σε συνέντευξή της στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Die Zeit» και πρόσθεσε πως «είναι πιο δύσκολο να επιλύσουμε με τη λογική και με εποικοδομητικό τρόπο απλά αντιτιθέμενα συμφέροντα εκτός διαδικτυακών φόρουμ».
Δεδομένου μάλιστα ότι «η πολιτική δεν μπορεί να επιλύσει αυτό το πρόβλημα μόνη της», η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απευθύνει εμμέσως έκκληση στην οικονομία να συμμετάσχει πρακτικά εντός της κοινωνίας των πολιτών, ώστε να αποσοβηθεί η αποδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής.
«Στις επιχειρήσεις, συναντιούνται καθημερινά άνθρωποι με πολύ διαφορετικό υπόβαθρο.
Έχουν διαφορετικό χρώματα δέρματος, διαφορετικές θρησκείες, διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις ή σεξουαλικούς προσανατολισμούς.
Συγχρωτίζονται καθημερινά, εργάζονται για τα προς το ζην και προσπαθούν μαζί για την επιτυχία της επιχείρησης. Από την άλλη πλευρά, επωφελούνται από την κοινωνική ειρήνη.
Και όχι μόνο εντός της επιχείρησης αλλά και εντός της κοινωνία ως συνόλου.
Γι αυτό, όταν και η οικονομία ενισχύει τη δημοκρατία, αυτό ισοδυναμεί στην πράξη με βιωματική συμμετοχή στην κοινωνία των πολιτών, όπως την χρειαζόμαστε παντού στην Ευρώπη», όπως είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης