Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκλογές ΗΠΑ: Θρίλερ στην Πενσιλβάνια με 35.000 ψηφοδέλτια

Εκλογές ΗΠΑ: Θρίλερ στην Πενσιλβάνια με 35.000 ψηφοδέλτια
Η ανακαταμέτρηση με το χέρι που διατάχθηκε από το δικαστήριο θα ξεκινήσει την Παρασκευή (6/11) το πρωί
Περίπου 35.000 ψηφοδέλτια στην κομητεία Allegheny της Πενσιλβανίας θα επανεξεταστούν μέχρι την Παρασκευή 6/11 στις 9 π.μ. (τοπική ώρα), σύμφωνα με τους υπεύθυνους για την έκδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων.
Οι δικαστικοί και εκλογικοί αντιπρόσωποι μέτρησαν συνολικά 350.000 επιστολικές την Τετάρτη (5/11) κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Τα 35.000 ψηφοδέλτια που δεν έχουν ενσωματωθεί στο εκλογικό αποτέλεσμα πρέπει να καταμετρηθούν με το χέρι από την αρμόδια εκλογική επιτροπή.
Σύμφωνα με δικαστική απόφαση την οποία επέβαλε το επιτελείο του προέδρου Trump, η έναρξη αυτής της διαδικασίας θα γίνει την Παρασκευή.
Αυτά τα 35.000 ψηφοδέλτια περιλαμβάνουν 29.000 νέα ψηφοδέλτια που έχουν σταλεί στους ψηφοφόρους οποίοι είχαν λάβει προηγουμένως λανθασμένα ψηφοδέλτια.
Οι εκλογικοί αντιπρόσωποι θα πρέπει να επιβεβαιώσουν ότι μόνο αυτά τα ψηφοδέλτια θα υπολογισθούν στο τελικό αποτέλεσμα.
Τα υπόλοιπα περίπου 6.000 από αυτά έχουν άλλα προβλήματα τα οποία πρέπει να εξεταστούν από την εκλογική επιτροπή κατά την καταμέτρηση με το χέρι.

Η νομική νίκη Trump

Να σημειωθεί ότι δικαστήριο της Πενσιλβανίας διέταξε την τοπική κομητεία να υπάρχουν παρατηρητές για την καταμέτρηση οι οποίοι θα την παρακολουθούν από απόσταση 6 μέτρων
Εάν ο Biden επικρατήσει στην Πενσiλβάνια θα φτάσει τους 277 εκλέκτορες, 7 περισσότερούς από ό,τι χρειάζεται για να κερδίσει τις εκλογές ενώ Trump θα έχει 214 εκλέκτορες.

Όπως είχε καταγράψει το BN (5/11)

Trump: Μεγάλη νομική νίκη στην Πενσιλβάνια

«Mεγάλη νομική νίκη στην Πενσιλβάνια», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο απερχόμενος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Donald Trump.
Υπενθυμίζεται ότι ο Trump είχε ανακοινώσει ότι αναλαμβάνει νομική δράση στην Πενσιλβάνια για να μην καταμετρηθούν 35.000 επιστολικές ψήφοι.
«Πρόκειται για τις πιο σημαντικές εκλογές της ζωής μας και ο Πρόεδρος Trump ξεκαθάρισε την πορεία μας χθες το βράδυ:
Διασφαλίστε την ακεραιότητα αυτών των εκλογών για το καλό του έθνους.
Κακά πράγματα συμβαίνουν στην Πενσιλβάνια.
Οι Δημοκρατικοί θέλουν να υφαρπάξουν τις ψήφους των Ρεπουμπλικανών» ανέφερε το στρατόπεδο Trump.

Τα εκλογικά εποτελέσματα με καταγεραμμένο το 88% των ψήφων.

Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης