Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δραματική η κατάσταση στα γερμανικά αεροδρόμια - Απώλειες 1,7 δισ. ευρώ φέτος

Δραματική η κατάσταση στα γερμανικά αεροδρόμια - Απώλειες 1,7 δισ. ευρώ φέτος
Δραματική είναι η οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα γερμανικά αεροδρόμια
Ως δραματική περιέγραψε την οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα γερμανικά αεροδρόμια λόγω κορωνοϊού ο διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης Πολιτικών Αερολιμένων Γερμανίας (ADV) Ralf Beizel και ζητά κρατική ενίσχυση.
Πριν από την αυριανή συνάντηση με τον ομοσπονδιακό υπουργό μεταφορών Andreas Seuer (CSU), η Ένωση Πολιτικών Αερολιμένων Γερμανίας ζήτησε εκτεταμένη κρατική ενίσχυση για τα γερμανικά αεροδρόμια.
"Τα αεροδρόμια στη Γερμανία χρειάζονται τουλάχιστον την επιστροφή των παγίων εξόδων επιχειρησιακής ετοιμότητας ύψους 740 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποίο συσσωρεύτηκαν τους πρώτους μήνες του 2020, από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο.
Μεσοπρόθεσμα, τα αεροδρόμια χρειάζονται σαφώς μεγαλύτερη υποστήριξη, καθώς χάνουν περίπου δέκα εκατομμύρια ευρώ κάθε μέρα", όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της ADV, Ralf Beizel, σε σημερινή συνέντευξή του στην ηλεκτρονική πύλη ειδήσεων "T-Online".
"Παρά την έγκριση των κρατικών ενισχύσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία ισχύει από τον Αύγουστο, δεν έχουν ακόμη εισρεύσει χρήματα.
Είναι καιρός να δράσουμε αποφασιστικά.
Το πόσο μεγάλο πρέπει να είναι το ποσό για τους επόμενους μήνες εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το εάν τα αεροδρόμια πρέπει να διατηρήσουν τη λειτουργία τους κατά τη διάρκεια του lockdown, όπως έγινε και πρόσφατα.
Στο πρώτο lockdown, όλα τα αεροδρόμια παρέμειναν σε λειτουργία κατόπιν επιθυμίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των κυβερνήσεων των κρατιδίων ώστε να διασφαλισθεί ο εφοδιασμός με τρόφιμα και για τη μεταφορά ασθενών", πρόσθεσε ο Beizel.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης