Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σκυλακάκης: Παρά την αβεβαιότητα, θα κάνουμε έντιμη προσπάθεια στην κατάρτιση του προϋπολογισμού

Σκυλακάκης: Παρά την αβεβαιότητα, θα κάνουμε έντιμη προσπάθεια στην κατάρτιση του προϋπολογισμού
Σύμφωνα με τον κ. Σκυλακάκη, η περίοδος αυτή της πανδημίας είναι μια περίοδος μεγάλης δημοσιονομικής σύγχυσης
«Παρά το γεγονός ότι υπάρχει η αβεβαιότητα της πανδημίας, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να καταρτίσουμε προϋπολογισμό, να τον ψηφίσουμε και να προσπαθήσουμε, κατά το δυνατόν, να προβλέψουμε σωστά.
Δεν ξέρω πόσο σωστά θα προβλέψουμε, αλλά σας διαβεβαιώ ότι η προσπάθεια να είναι έντιμη», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας νωρίτερα σήμερα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για τον απολογισμό και τον ισολογισμό του κράτους του οικονομικού έτους 2018.
«Η περίοδος αυτή της πανδημίας είναι μια περίοδος μεγάλης δημοσιονομικής σύγχυσης, διότι δεν είναι εύκολο να προβλέψεις το μέλλον, σε ό,τι αφορά την πανδημία, το είδαμε και σε όλη την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο.
Η αβεβαιότητα, σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της πανδημίας, οδηγεί και σε δημοσιονομική αβεβαιότητα αντίστοιχη και απαιτεί αντίστοιχη προσαρμογή», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε: «Παρά το γεγονός ότι υπάρχει αυτή η αβεβαιότητα, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να καταρτίσουμε προϋπολογισμό, να τον ψηφίσουμε και να προσπαθήσουμε, κατά το δυνατόν, να προβλέψουμε σωστά.
Δεν ξέρω πόσο σωστά θα προβλέψουμε, αλλά σας διαβεβαιώ ότι η προσπάθεια θα είναι έντιμη.
Δηλαδή, θα προσπαθήσω και εγώ προσωπικά που έχω την ευθύνη, αυτά που θα δείτε στον προϋπολογισμό, να στηρίζονται σε αυτά που πράγματι πιστεύουμε ότι θα συμβούν με τα δεδομένα της αβεβαιότητας που σας ανέφερα.
Θα προσπαθήσουμε να είμαστε κατά το δυνατό όσο πιο συνετοί και σώφρονες σε αυτή την περίοδο της μεγάλης αβεβαιότητας έτσι ώστε, όταν θα βγει η χώρα από αυτή τη μεγάλη κρίση, να βγει σε μια περίοδο ανάκαμψης και όχι σε μια περίοδο επανόδου στο παρελθόν».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης