Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Λινού: Είμαστε σε πόλεμο με τον κορωνοϊό – Η καραντίνα από μόνη της δεν πρόκειται να μας σώσει

Λινού: Είμαστε σε πόλεμο με τον κορωνοϊό – Η καραντίνα από μόνη της δεν πρόκειται να μας σώσει
Με ανησύχησε η απόφαση για άμεσο lockdown είπε η καθηγήτρια επιδημιολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών
Τη θέση ότι είμαστε σε πόλεμο με την επιδημία του κορωνοϊού διατύπωσε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis, Αθηνά Λινού, η οποία σημείωσε πως κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι η έκβαση.
«Είμαστε σε πόλεμο και όταν είσαι σε πόλεμο δεν ξέρεις πάντα την έκβαση.
Απλώς παλεύεις και πολεμάς.
Η απόφαση και η ξαφνική ενημέρωση πρέπει να πω ότι και εμένα με ανησύχησε γιατί πρέπει να υπάρχουν στοιχεία που δεν ήταν γνωστά, ούτε στην επιτροπή νωρίτερα.
Δηλαδή όλη αυτή την περίοδο που βλέπαμε να διπλασιάζονται τα κρούσματα σε τακτά χρονικά διαστήματα δεν υπήρξε παράλληλα μια μελέτη πληθυσμιακή, που να μας δείχνει ποια είναι η πραγματική κατάσταση, το σύνολο των ασυμπτωματικών και μη κρουσμάτων στη χώρα.
Αυτό με ανησυχεί γιατί δεν ξέρω αν θα συνεχίσουμε να προχωράμε έτσι με μέτριο επίπεδο πληροφορίας και δεν μπορώ να απαντήσω τι θα γίνει.
Αυτή τη στιγμή, στην κατάσταση που βρισκόμαστε χρειαζόμαστε σύμπνοια, σύνεση και αλληλεγγύη» είπε μιλώντας στο Real Fm η κα. Λινού.
«Ξέρουμε γενικά λίγα για τον κορωνοϊό, υπάρχουν όμως μελέτες από χώρες που έχουν συνολική κάλυψη με τεστ, που δείχνουν ότι τα μικρότερα παιδιά μεταδίδουν και νοσούν μέχρι 10 ετών, αλλά νοσούν κατά το ήμισυ σε ποσοστό από παιδιά που είναι άνω των 10, που σημαίνει ότι ο κίνδυνος είναι μικρότερος και αν καταφέρουμε να τα αραιώσουμε τα παιδιά θα είναι καλύτερα.
Και οι πολίτες να εφαρμόσουν πιστά τα μέτρα και η πολιτεία να πάρει επιπλέον μέτρα πέραν της καραντίνας
Η καραντίνα μόνη της δεν πρόκειται να μας σώσει» είπε η κα.Λινού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης