Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπακογιάννη: Η κυβέρνηση έδωσε μάχη για να αποφύγει το lockdown – Ελπίζουμε να ανασάνουμε τα Χριστούγεννα

Μπακογιάννη: Η κυβέρνηση έδωσε μάχη για να αποφύγει το lockdown – Ελπίζουμε να ανασάνουμε τα Χριστούγεννα
Καταλαβαίνω όσους βρίσκονται σε απόγνωση, είμαστε όλοι υπό πίεση, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά είπε η κα.Μπακογιάννη
Τη θέση ότι η κυβέρνηση έδωσε μάχη για να αποφύγει το lockdown αλλά δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά προκειμένου να αντέξει το σύστημα υγείας και να μη ζήσουμε στιγμές διαλογής ασθενών στα νοσοκομεία διατύπωσε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.
Σε δηλώσεις της στο Mega η κα.Μπακογιάννη υποστήριξε ότι η απόφαση αυτή ήταν επιβεβλημένη για την κυβέρνηση, αναφέροντας πως πρόκειται για κάτι που γίνεται σε όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρώπης.
«Το lockdown γίνεται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, σε άλλες νωρίτερα και σε άλλες αργότερα.
Ξέραμε πως αν προλαβαίναμε, τα πράγματα θα ήταν ευκολότερα κυρίως για το σύστημα Υγείας.
Αν καταφέρουμε και κρατήσουμε αποτελεσματικά τα μέτρα, και αποφύγουμε ακόμα και τις οικογενειακές συναθροίσεις για ένα χρονικό διάστημα, ενδεχομένως να μπορέσουμε – κι αυτή είναι η ελπίδα μας – τα Χριστούγεννα να ανασάνουμε» είπε η κα.Μπακογιάννη.
«Αν και ο ιός αυτός μας έχει ξεπεράσει πολλές φορές μέχρι σήμερα, ο στόχος είναι αυτός.
Να έχουμε λιγότερα κρούσματα τον Δεκέμβριο, να ανοίξει η οικονομία και βγαίνοντας από την καραντίνα να υπάρξει ένα νέο πακέτο μέτρων πιο ελαστικό» τόνισε η βουλευτής της ΝΔ, η οποία ερωτηθείσα για το εάν έπρεπε η κυβέρνηση να λάβει νωρίτερα την απόφαση για ένα καθολικό lockdown, απάντησε αρνητικά.
«Αν έκλεινε η κυβέρνηση πριν από 15-20 μέρες το μεγάλο ερώτημα θα ήταν αν είμαστε σοβαροί όταν το 50 % των ΜΕΘ ήταν καλυμμένο.
Αν η κυβέρνηση ήθελε να κλείσει την αγορά, η κυβέρνηση έδωσε μάχη για να αποφύγουμε το lockdown.
Για ένα μεγάλο διάστημα τα πράγματα ήταν υπό έλεγχο, ξέφυγαν πλήρως στην Θεσσαλονίκη κι από την ώρα εκείνη είχαμε το τελευταίο 3ημερο μια εκτόξευση κρουσμάτων και στην Αθήνα.
Έτσι ήρθε η απόφαση για ένα lockdown για συγκεκριμένες εβδομάδες στην προσπάθεια να υπάρξει μια αισθητή μείωση των κρουσμάτων, ώστε να αντέξει το σύστημα Υγείας.
Βάζουμε σε προτεραιότητα όλες τις ζωές και των μεγάλων και των πιο νέων για να μπορέσουμε να αποφύγουμε εικόνες όπως αυτές του Βελγίου.
Καταλαβαίνω απόλυτα όλους όσους βρίσκονται σε απόγνωση, καταλαβαίνω το θυμό, είμαστε όλοι υπό πίεση αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά» υποστήριξε η κα.Μπακογιάννη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης