Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Νίκος Μπασακίδης, αντιδήμαρχος Τουρισμού Καλαμάτας: Το αεροδρόμιο έδωσε στην Καλαμάτα την απαραίτητη εξωστρέφεια

tags :
Νίκος Μπασακίδης, αντιδήμαρχος Τουρισμού Καλαμάτας: Το αεροδρόμιο έδωσε στην Καλαμάτα την απαραίτητη εξωστρέφεια
Η Καλαμάτα είναι το επίκεντρο πέντε πολιτισμών, ξεκινώντας από τον Μυκηναϊκό με τα ανάκτορα του Νέστορα, με τις αρχαίες πόλεις του Αγαμέμνονα, η προίκα στον Αχιλλέα
Για την Καλαμάτα ως τουριστικό προορισμό και τις δυνατότητες προσέλκυσης τουριστών ακόμη και κατά τη χειμερινή περίοδο μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9, o Νίκος Μπασακίδης, αντιδήμαρχος Τουρισμού Καλαμάτας.
«Η Καλαμάτα είναι το επίκεντρο πέντε πολιτισμών, ξεκινώντας από τον Μυκηναϊκό με τα ανάκτορα του Νέστορα, με τις αρχαίες πόλεις του Αγαμέμνονα, η προίκα στον Αχιλλέα. Είναι ο αρχαίος πολιτισμός με την αρχαία Θουρία και την αρχαία η Μεσσήνη, η οποία άνθισε στη ρωμαϊκή εποχή. Μετέπειτα είναι η φραγκική περίοδος που υπάρχει το Κάστρο που σώζεται μέχρι σήμερα και στη συνέχεια η σύγχρονη Ελλάδα», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Μπασακίδης.
«Το αεροδρόμιο μας έδωσε την απαραίτητη εξωστρέφεια. To αεροδρόμιο έγινε επειδή κατασκευάστηκε η μονάδα της Costa Navarino στη δυτική Μεσσηνία και με τη λειτουργία της μονάδας αυτής, η οποία συμπαρασύρει δίπλα της μια τεράστια ανάπτυξη, αναπτύχθηκε το αεροδρόμιο και έχει μια αναπτυξιακή τροχιά πολύ μεγάλη με 35 προορισμούς της Ευρώπης και με το Τελ Αβίβ στο Ισραήλ. Αντιλαμβάνεστε ποια προοπτική έδωσαν το αεροδρόμιο και ο δρόμος στην εξέλιξη της περιοχής μας. Μια περιοχή που έχει ένα ιδιαίτερο κάλλος, έχει αγροτική παραγωγή, που φέρνει πλούτο. Προστέθηκε στην αγροτική παραγωγή ο τουρισμός, οπότε αντιλαμβάνεστε πόσο διαφορετικά είναι η Καλαμάτα. Γι’ αυτό και τα χρόνια της κρίσης η Καλαμάτα άντεξε», συμπληρώνει.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:
https://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=87970

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης