Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Πότε έρχεται η ανάκαμψη του τουρισμού

tags :
Πότε έρχεται η ανάκαμψη του τουρισμού
Βασική προϋπόθεση είναι ότι η πανδημία θα περιοριστεί εντός ενός έτους και η ζήτηση θα αρχίσει να ανακάμπτει το 2021
Οι αεροπορικές εταιρείες θα χρειαστούν τουλάχιστον τέσσερα χρόνια για να ανακάμψουν ενώ ο τομέας της φιλοξενίας θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο.
Βασική προϋπόθεση για τις παραπάνω προβλέψεις είναι ότι η πανδημία θα περιοριστεί εντός ενός έτους και η ζήτηση θα αρχίσει να ανακάμπτει το 2021.
Αυτό αποκαλύπτει η έκθεση της Euromonitor International “Accelerating Travel Innovations After Coronavirus” σχετικά με τις μελλοντικές επιπτώσεις του τουριστικού κλάδου ύστερα από την πανδημία. Καθώς και τις πιθανές λύσεις ανάκαμψης.
Η έκθεση θα παρουσιαστεί στην ψηφιακή εκδήλωση της World Travel Market (WTM) την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020.

Διπλάσια η ανεργία του κλάδου

Σχετικά με την ανεργία του κλάδου, αυτή αναμένεται να διπλασιαστεί περίπου 8%. Ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο να τριπλασιαστεί αν συνεχιστούν τα περιοριστικά μέτρα για ακόμα ένα έτος.
Όσον αφορά στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οικονομία του θα συρρικνωθεί κατά 11% με πιθανή ανάκαμψη 5% το 2021.
Αυτό θα γίνει μόνο αν πάψουν τα περιοριστικά μέτρα, δήλωσε η Καρολάιν Μπρέμμερ επικεφαλής του τμήματος Travel Research της Euromonitor International.

Μόνη σανίδα σωτηρίας η καινοτομία

Σύμφωνα με την έκθεση, για να ανακάμψει η βιομηχανία θα πρέπει να σχεδιάσει και να εφαρμόσει καινοτόμους τρόπους επιβίωσης.
Η στροφή προς τους φυσικούς πόρους και την βιωσιμότητα μπορεί να ενισχύσει τον τουρισμό, ύστερα από τον Covid-19.

Εργαλείο ανάκαμψης η αειφορία

Η αειφορία αποτελεί βασικό εργαλείο για την ανάκαμψη του τουριστικού τομέα. Λόγω των περιορισμών και της απομόνωσης που επέβαλε η πανδημία, ο πληθυσμός θα κατευθυνθεί σε εξωτερικές δραστηριότητες, όπως το κάμπινγκ και η πεζοπορία.
Ήδη πολλές εταιρείες εφαρμόζουν προγράμματα θεραπευτικής αποκατάστασης ώστε να μετρήσουν τα ψυχολογικά οφέλη των δραστηριοτήτων στη φύση.
Μάλιστα, αρκετές Σκανδιναβικές ταξιδιωτικές εταιρείες (65%) εφαρμόζουν στρατηγικές οικολογικής φύσεως προκειμένου να ορθοποδήσουν ξανά.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης