Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ράλι στις αγορές της Ασίας, πιο κοντά στον Λευκό Οίκο ο Biden - Στο +3% ο Hang Seng

Ράλι στις αγορές της Ασίας, πιο κοντά στον Λευκό Οίκο ο Biden - Στο +3% ο Hang Seng
Πτώση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, με το αμερικανικό αργό να υποχωρεί 1,5% στα 38,55 δολ. το βαρέλι
Ράλι καταγράφουν τα χρηματιστήρια της Ασίας, με το βλέμμα στις αμερικανικές εκλογές, καθώς ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Joe Biden βρίσκεται πιο κοντά στον Λευκό Οίκο.
Οι επενδυτές αναμένουν τις αποφάσεις της Federal Reserve σχετικά με τη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ και το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων για τη στήριξη της αμερικανικής οικονομίας.

Ο Asia Dow ενισχυόταν 2,4% στις 3.450 μονάδες.
Στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με άνοδο 1,7% στις 24.105 μονάδες.
Ο ευρύτερος δείκτης Topix, ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με άνοδο 1,39%, στις 1.649,94 μονάδες..
Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημείωνε κέρδη 2,9% στις 25.622 μονάδες.
Στην Κίνα ο Shanghai Composite ενισχυόταν 1,3% στις 3.320 μονάδες.
Ο Sensex σημείωνε άνοδο 1,7% στις 41.313 μονάδες.
Πτώση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, με το αμερικανικό αργό να υποχωρεί 1,5% στα 38,55 δολ. το βαρέλι και το πετρέλαιο τύπου brent να διαπραγματεύεται στα 40,59 δολ. το βαρέλι, με απώλειες 1,6%.
Όσον αφορά τις αμερικανικές εκλογές, μια ανάσα ή καλύτερα 6 εκλέκτορες από την προεδρία των ΗΠΑ είναι ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Joe Biden, ο οποίος είναι τελικά ο νικητής των αμερικανικών εκλογών καθώς συγκεντρώνει 264 εκλέκτορες ή 50,4% έναντι του Donald Trump ο οποίος συγκεντρώνει 214 εκλέκτορες ή ποσοστό 48%.
Μετά την νίκη του σε Ουισκόνσιν με 10 εκλέκτορες και Μίσιγκαν με 16 εκλέκτορες, ο Biden πλησιάζει πλέον τον στόχο των 270 εκλεκτόρων, που είναι και ο ελάχιστος αριθμός για να εκλεγεί ο επόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι θα κερδίσει τη Νεβάδα με 6 εκλέκτορες ο Biden θα κερδίσει τελικά την Προεδρία των ΗΠΑ ακόμη και εάν ο Trump πάρει τις Πολιτείες της Πενσυλβάνια (20 εκλέκτορες), της Βόρειας Καρολίνας (15 εκλέκτορες) και της Τζόρτζια (16 εκλέκτορες).
Και στις τρεις αυτές Πολιτείες προηγείται ο Trump, αν και ο Biden μειώνει διαρκώς τη διαφορά του με χαρακτηριστικότερη περίπτωση την Πολιτεία της Τζόρτζια, όπου ο Trump προηγείται με λιγότερες από 28.000 ψήφους.
Με βάση τις ψήφους που έλαβαν οι δύο υποψήφιοι ο Biden συγκεντρώνει 72 εκατ και ο Trump 68,6 εκατ ψήφους με τις επιστολικές ψήφους να συνεχίζουν να καταμετρώνται.
Ήδη ο Biden θεωρεί ότι κέρδισε και ετοιμάζει την μεταβατική Προεδρία ενώ ο Trump έχει καταθέσει μαζικά αγωγές, ζητώντας να σταματήσει η καταμέτρηση σε 4 Πολιτείες.
Ο Trump έχει προαναγγείλει ότι θα προσφύγει στο Ανώτατατο Δικαστήριο κάνοντας λόγο για νοθεία και πολιτική απάτη με τις εποστολικές ψήφους, οι οποίες σε πολύ μεγάλο βαθμό έχουν ήδη ενσωματωθεί στην καταμέτρηση.
Την ίδια στιγμή ο Trump έχει ζητήσει επανακαταμέτρηση των ψήφων σε Μίσιγκαν και Ουισκόνσιν τις δύο επίμαχες Πολιτείες που κέρδισε ο Biden.
Θρίλερ επικρατεί και για τον έλεγχο της Γερουσίας με τους Ρεπουμπλικανούς  και τους Δημοκρατικούς να συγκεντρώνουν από 48 γερουσιαστές, ενώ στη Βουλή των Αντιπροσώπων, οι Δημοκρατικοί προηγούνται με 204 έδρες έναντι 190 των Ρεπουμπλικάνων.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης