Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νικητής των εκλογών στις ΗΠΑ 3/11 ο Biden ετοιμάζει ομάδα μετάβασης - Ο Trump έχει προσφύγει στην δικαιοσύνη για την καταμέτρηση σε 4 Πολιτείες

Νικητής των εκλογών στις ΗΠΑ 3/11 ο Biden ετοιμάζει ομάδα μετάβασης - Ο Trump έχει προσφύγει στην δικαιοσύνη για την καταμέτρηση σε 4 Πολιτείες
Η ομάδα του Biden θεωρεί εδώ και μήνες ότι η διοίκηση του Trump δεν θα συνεργαστεί αμφισβητώντας χρόνια παράδοσης όσον αφορά την μετάβαση στην αμερικανική Προεδρία έως τις 20 Ιανουαρίου 2021 όπου θα αναλάβει και επίσημα ο νέος Πρόεδρος
O Joe Biden είναι ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ, αν και η νίκη του μπορεί να κριθεί στα δικαστήρια και να ήταν στην κυριολεξία οριακή έναντι του Donald Trump, ωστόσο ο Biden δηλώνει ότι θα κυβερνήσει σαςν πρόεδρος όλων των αμερικανών και ταυτόχρονα ετοιμάζει μεταβατική ομάδα καθώς ανησυχεί ότι ο Trump... δεν θα παραδώσει την εξουσία.
Η ομάδα του Biden θεωρεί εδώ και μήνες ότι η διοίκηση του Trump δεν θα συνεργαστεί αμφισβητώντας χρόνια παράδοσης όσον αφορά την μετάβαση στην αμερικανική Προεδρία έως τις 20 Ιανουαρίου 2021 όπου θα αναλάβει και επίσημα ο νέος Πρόεδρος.
"Οι κρίσεις που αντιμετωπίζει η χώρα είναι σοβαρές - από μια πανδημία έως μια οικονομική ύφεση, την κλιματική αλλαγή έως τη φυλετική αδικία - και η ομάδα μετάβασης θα συνεχίσει να προετοιμάζεται με πλήρη ταχύτητα, ώστε η κυβέρνηση Biden-Harris να μπορέσει να ξεκινήσει την πρώτη μέρα" είπε αξιωματούχος του μηχανισμού μετάβασης, που έχει συσταθεί.
Από την πλευρά του ο Donald Trump έχει προσφύγει στην δικαιοσύνη για την καταμέτρηση των ψήφων σε 4 Πολιτείες δηλαδή Τζόρτζια, Μίσιγκαν, Πενσυλβάνια και Ουισκόνσιν.

Biden: Θα κυβερνήσω σαν πρόεδρος όλων των Αμερικανών


Ο Joe Biden παρουσιάστηκε πεπεισμένος ότι θα είναι νικητής όταν τελειώσει η καταμέτρηση των ψήφων, σε παρέμβασή του το βράδυ της Τετάρτης 4 Νοεμβρίου 2002, στέλνοντας μήνυμα στον αμερικανικό λαό.
«Μπορεί να έκανα προεκλογική εκστρατεία ως Δημοκρατικός, αλλά θα κυβερνήσω ως Αμερικανός» είπε ο Biden, προσθέτοντας πως «θα φροντίσω και εκείνους που με ψήφισαν και όσους δεν με ψήφισαν», ενώ έστειλε εμμέσως μήνυμα στον Donald Trump λέγοντας:
«Δεν θα εκφοβιστούμε, δεν θα παραδοθούμε».
«Η δημοκρατία είναι ο παλμός αυτού του έθνους», είπε ο Biden, προσθέτοντας ότι 150 εκατομμύρια άνθρωποι ψήφισαν.
Μιλώντας από το Ντέλαγουερ, είπε ότι «εδώ, ο λαός κυβερνά, η εξουσία δεν μπορεί να ληφθεί ή να διεκδικηθεί, ρέει από τους ανθρώπους.
Μετά από μια μακρά νύχτα μετρώντας, είναι σαφές ότι κερδίζουμε αρκετές πολιτείες ώστε να φτάσουμε τις 27, αρκετές ψήφους ώστε να φτάσουμε στην προεδρία».
Ξεκαθάρισε ότι δεν θα ανακοινώσει ότι κέρδισε - απλώς πιστεύει ότι θα κηρυχθεί νικητής.
Στο Μίσιγκαν, είπε ότι είναι μπροστά από πάνω από 35.000 ψήφους, περισσότερες από αυτές που κέρδισε ο Τραμπ το 2016.
Ο Biden είπε ότι μόλις ολοκληρωθούν οι εκλογές, θα είναι καιρός "να αφήσουμε πίσω μας τη σκληρή ρητορική της προεκλογικής εκστρατείας, να ρίξουμε τους τόνους, να ξαναδούμε ο ένας τον άλλον, να ακούσουμε ο ένας τον άλλον και να σεβαστούμε ο ένας τον άλλον και ότι «είναι καιρός για τους Αμερικανούς να σταματήσουν να αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλον σαν εχθρούς».

Ο Trump με tweet αμφισβητεί εκ νέου το εκλογικό αποτέλεσμα

«Πολύ περίεργη» χαρακτηρίζει ο Donald Trump τη στροφή του αποτελέσματος των εκλoγών των ΗΠΑ σε βάρος του, η οποία παρατηρείται τις τελευταίες ώρες σε πολιτείες-κλειδιά.
Με αυτόν τον τρόπο αμφισβητεί για δεύτερη φορά, από τα ξημερώματα στις 4 και 5 Νοεμβρίου, το εκλογικό αποτέλεσμα.
Όπως ανέφερε, «πολύ περίεργη η στροφή σε πολιτείες - κλειδιά, όπου οι Δημοκρατικοί είχαν τον έλεγχο.
Ξαφνικά, μία μία, κατά έναν μαγικό τρόπο άρχισαν να εξαφανίζονται τα ψηφοδέλτια.
Πολύ περίεργο».
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης