Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Lamda Helix: Το DEAL του Απόστολου Κάκκου με την Digital Realty και τα 400 εκατ. ευρώ.

Lamda Helix: Το DEAL του Απόστολου Κάκκου με την Digital Realty και τα 400 εκατ. ευρώ.
Το μικρό τεχνολογικό διαμάντι στην κατηγορία παροχής υπηρεσιών των data centers εξαγοράστηκε από τον αμερικανικό πολυεθνικό όμιλο Digital Realty
Η μέχρι χθες άγνωστη για το ευρύ κοινό η ελληνική εταιρεία στον τομέα της τεχνολογίας Lamda Helix βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο κ Απόστολο Κάκκο να οδηγεί την εταιρεία σε μία νέα εποχή φέροντας στο προσκήνιο τις τεχνολογικές δυνατότητες της Ελλάδας και των ανθρώπων της που εργάζονται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
Το μικρό τεχνολογικό διαμάντι στην κατηγορία παροχής υπηρεσιών των data centers εξαγοράστηκε από τον αμερικανικό πολυεθνικό όμιλο Digital Realty.
Η σχετική είδηση έγινε γνωστή από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ Άδωνι Γεωργιάδη.
Σε σχετική ανακοίνωσή του ανέφερε ότι «η απόφαση της Digital Realty, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο στα data centers, με κεφαλαιοποίηση πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και πελάτες τις μεγαλύτερες εταιρείες πληροφορικής του πλανήτη, να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα εξαγοράζοντας τη μεγαλύτερη εταιρεία παροχής data centers στη χώρα μας,την Lamda Helix, με σκοπό να προχωρήσουν από κοινού σε μεγάλες επενδύσεις δημιουργίας data centers, καθιστά την Ελλάδα κόμβο πλέον στο νέο ψηφιακό κόσμο.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η επένδυση της Digital Realty θα διαμορφωθεί στα 400 εκατ. ευρώ και θα βάλουν τη χώρα στο διεθνή χάρτη των data centers.
Και σε συνδυασμό με την πρόθεση της Microsoft να επενδύσει σε αντίστοιχο τομέα στη χώρα μας, η Ελλάδα εισέρχεται αποφασιστικά στη νέα τεχνολογική εποχή.
Η ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων καταλήγει τονίζοντας ότι η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έθεσε από την πρώτη στιγμή ως στόχο της την προσέλκυση ξένων επενδύσεων και την προαγωγή της Ελλάδας στο νέο ψηφιακό κόσμο.
Οι στόχοι επιτυγχάνονται και παρά την κρίση της πανδημίας, το επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα αυξάνεται – κυρίως από τις ΗΠΑ.
Η συμφωνία που πρόσφατα υπογράψαμε με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, κ. Μάικλ Πομπέο, παράγει καρπούς και με την Microsoft και τώρα με την Digital Realty μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα.

Ποια είναι η Lamda Helix

Η Lamda Hellix είναι ο μεγαλύτερος carrier και cloud-neutral colocation πάροχος στην Ελλάδα, παρέχοντας το πιο ολοκληρωμένο portfolio best-in-class υπηρεσιών cloud και colocation στη χώρα.
Στο state-of-the-art Athens DC Campus της, φιλοξενείται η πλειοψηφία των κοινοτήτων cloud & internet που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων πλήθους ΜΜΕ, πολυεθνικών επιχειρήσεων και εταιριών από τον χρηματοπιστωτικό & το δημόσιο τομέα ενώ εξυπηρετείται από όλους τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους στην Ελλάδα και τα 2 IXs, SEECIX.net & GR-IX.
Με την εξαγορά της Lamda Hellix, η Digital Realty αποκτά πρόσβαση σε ένα εξαιρετικά σημαντικό connectivity hub, σε μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές της περιοχής αλλά και σημαντικής πύλης εισόδου, ενώ ενισχύει την παγκόσμια θέση της, που περιλαμβάνει περισσότερους από 4.000 πελάτες σε πάνω από 280 data centres, σε 23 χώρες.
Επιβεβαιώνει, επίσης, τις συνεχείς επενδύσεις της Digital Realty στην πλατφόρμα, PlatformDIGITAL®, την παγκόσμια πλατφόρμα data centre που υποστηρίζει πελάτες σε όλο τον κόσμο ενισχύοντας τις στρατηγικές ψηφιακού μετασχηματισμού τους και εξομαλύνοντας την πολυπλοκότητα της διαρκούς αυξανόμενης ανάγκης για παγκόσμια κάλυψη και ταυτόχρονη πρόσβαση σε επιπλέον world-class υποδομές data centre & cloud.
Η πώληση της Lamda Hellix έφερε σημαντικά  οικονομικά  οφέλη  για τον βασικό  μέτοχο κ. Απόστολο  Κάκκο.
Έγκυρες πηγές λένε ότι αντίστοιχες συμφωνίες ολοκληρώνονται όταν ο αγοραστής δώσει στον πωλητή οκτώ και εννέα φορές το EBITDA της εταιρείας.
Για το 2019 ανήλθε σε 5,1 εκατ. ευρώ από 3,6 εκατ. το 2018.
Ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 13,5 εκατ. ευρώ  
Ο σχετικά μικρός τζίρος αλλά  τα ενισχυμένα EBITDA που  είναι 2,6 φορές του κύκλου  εργασιών αποκαλύπτει  τις υπεραξίες  της αγοράς  και της τεχνολογίας όταν άλλοι κλάδοι της οικονομίας για να  φτάσουν τα 5,1 εκατ. ευρώ σε λειτουργικά κέρδη απαιτούν διπλάσιους  και τριπλασιους τζίρους.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ Απόστολος Κάκκος με την ευκαιρία  της συμφωνίας ανέφερε ότι η συνεργασία αυτή θα μας επιτρέψει όχι μόνο να παρέχουμε στους πελάτες μας τεράστιες δυνατότητες επέκτασης και ανάπτυξης σε 6 ηπείρους, 23 χώρες και 48 πόλεις σε όλο τον κόσμο αλλά και να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες στην περιοχή μας, συμβάλλοντας στον περαιτέρω ψηφιακό μετασχηματισμό και ανάπτυξη της Ελλάδας.
Παράλληλα θα επιταχύνουμε τα σημαντικά αναπτυξιακά επενδυτικά μας πλάνα με νέα world-class data centers καθιστώντας την Ελλάδα ως τον πλέον ανερχόμενο και σημαντικό κόμβο στην νέα Ψηφιακή Εποχή: 5G, Cloud & Big Data, AI, IoT, Industry 4.0.
 
Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης