Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξεθωριάζει η λάμψη των μετάλλων μαζί με τις ελπίδες για μια καθαρή νίκη Biden

Ξεθωριάζει η λάμψη των μετάλλων μαζί με τις ελπίδες για μια καθαρή νίκη Biden
Το διαφαινόμενο πολιτικό αδιέξοδο στις ΗΠΑ πλήττει τα εμπορεύματα
Τα βιομηχανικά μέταλλα τελούν υπό πίεση κατά τη διαπραγμάτευσή τους την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου, στον απόηχο των αμερικανικών εκλογών.
Ειδικότερα, ο χαλκός και το αλουμίνιο ενισχύθηκαν λόγω της προοπτικής ενός δημοκρατικού «σκουπίσματος» σε Λευκό Οίκο και Κογκρέσο, καθώς είναι μέταλλα που χρησιμοποιούνται από τις «πράσινες» επιχειρήσεις.
Όμως, όταν το Ρεπουμπλικανικό κόμμα έδειξε ότι θα μπορούσε ο νικητής, οι ελπίδες των traders διαψεύστηκαν.
Όπως αναφέρει ο John Norman της JP Morgan, «υπάρχει αβεβαιότητα σε σχέση με τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ.
Ωστόσο, όποιος και αν εκλεγεί, είναι πλέον σαφές ότι θα έχει να αντιμετωπίσει την αντίσταση του Κογκρέσου».
Ο χαλκός υποχώρησε στα 6.710 δολ. ανά τόνο, ενώ την Τρίτη 3 Νοεμβρίου διαπραγματευόταν έως τα 6.855.
Το αλουμίνιο υποχώρησε περίπου 1,8% στα 1.858 δολ. ανά τόνο.
Οι πιθανότητες ενός λεγόμενου μπλε κύματος, με τους Δημοκρατικούς να αποκτούν τον έλεγχο του Λευκού Οίκου και του Κογκρέσου, είναι μηδαμινές, δήλωσε ο Stephen Brennock της PVM.
Το πολιτικό αδιέξοδο στην Ουάσιγκτον είναι πλέον… θέμα, όπως και οι συνεχιζόμενες καθυστερήσεις σε οποιαδήποτε συμφωνία για ένα νέο πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης, πρόσθεσε.
Σε σχέση με τις εκλογές των ΗΠΑ, οι αναλυτές προεξοφλούσαν ένα πιο υποστηρικτικό μακροοικονομικό σκηνικό για βασικά μέταλλα μακροπρόθεσμα, καθώς η ισχυρή ζήτηση από την Κίνα -η οποία μόλις ανακοίνωσε έναν καθαρό στόχο μηδενικών εκπομπών- και η προοπτική ενός σκουπίσματος των Δημοκρατών άναβαν το πράσινο φως για την εκκίνηση μιας bull market.
Έτσι, τα hedge funds και οι διαχειριστές κεφαλαίων άνοιξαν περισσότερες θέσεις υπέρ του χαλκού, ο οποίος χρησιμοποιείται σε όλο τον πράσινο κλάδο:
Από ανεμογεννήτριες έως τα ηλεκτρικά οχήματα.
Στο μεταξύ, ο Tyler Broda, αναλυτής της RBC Capital Markets, δήλωσε πως μια ρεπουμπλικανική Γερουσία είναι πιθανό να ενισχύσει το δολάριο μείωνοντας τις προσδοκίες για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ.
Η αύξηση των επιτοκίων προσαρμοσμένων στον πληθωρισμό «θα ήταν κακή για τον χρυσό και όλες τις τιμές των μετάλλων», πρόσθεσε.
Οι τιμές του χρυσού έχουν αυξηθεί κατά 25% φέτος, καθώς η κατάρρευση των πραγματικών αποδόσεων μείωσε τον ενδιαφέρον για τα κρατικά ομόλογαν.
Το πολύτιμο μέταλλο υποχώρησε 0,3% την Τετάρτη, στα 1.903 δολ. ανά ουγγιά.
Ένα ισχυρότερο δολάριο καθιστά επίσης τον χρυσό και άλλα εμπορεύματα, πιο ακριβά για τους αγοραστές που κατέχουν άλλα νομίσματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης