Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τεχνολογικό ράλι στη Wall με φόντο το εκλογικό θρίλερ - O Nasdaq στο +3,3%, ο S&P 500 στο +2,2% - Άνοδος +1,2% στον DAX

Τεχνολογικό ράλι στη Wall με φόντο το εκλογικό θρίλερ - O Nasdaq στο +3,3%, ο S&P 500 στο +2,2% - Άνοδος +1,2% στον DAX
Οι μετοχές των Facebook, Amazon, Apple, Netflix, Alphabet και Microsoft σημειώνουν κέρδη άνω του 2%
Τεχνολογικό ράλι προκαλεί στη Wall Street η προοπτική ενός διαιρεμένου Κογκρέσου, καθώς εκτιμάται ότι αυτή η εξέλιξη θα λειτουργήσει υπέρ του κλάδου, στο σενάριο νίκης του Joe Biden.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι εάν οι Ρεπουμπλικάνοι διατηρήσουν τον έλεγχο της Γερουσίας, θα εμποδίσουν τον Biden να περάσει νομοθεσία που θα πλήττει τα συμφέροντα του κλάδου.
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,5% στις 27.901 μονάδες.
Ο δείκτης - βαρόμετρο S&P 500 σημειώνει άνοδο 2,2% στις 3.446 μονάδες.
Στις 11.535 μονάδες με άλμα 3,3% διαπραγματεύεται ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq.
Οι μετοχές των Facebook, Amazon, Apple, Netflix, Alphabet και Microsoft σημειώνουν κέρδη άνω του 2%.
Στον αντίποδα, οι μετοχές των αμερικανικών τραπεζών καταγράφουν απώλειες, καθώς η εκλογική αβεβαιότητα οδηγεί στην πτώση τις αποδόσεις των ομολόγων.
Πτώση 2,4% σημειώνει η J.P. Morgan Chase, η Bank of America υποχωρεί 3%, η Citigroup στο -2,4%, η Wells Fargo -2,5% και η Goldman Sachs στο -1,2%. 

Το εκλογικό θρίλερ στις ΗΠΑ συνεχίζεται και προκαλεί μεγάλες διακυμάνσεις στις διεθνείς αγορές, καθώς η αγωνία για το τελικό αποτέλεσμα βρίσκεται στα ύψη.

ΗΠΑ: Στις 365 χιλ. οι νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα τον Οκτώβριο - Χειρότερα των εκτιμήσεων

Κατώτερα των εκτιμήσεων είναι τα στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ADP.
Οι νέες θέσεις εργασίας ανήλθαν στις 365 χιλ. τον Οκτώβριο, την ώρα που οι οικονομολόγοι ανέμεναν 643 χιλ. θέσεις εργασίας.
Ο ρυθμός των προσλήψεων επιβραδύνθηκε τον Οκτώβριο, καθώς τον Σεπτέμβριο οι νέες θέσεις είχαν ανέλθει σε 753 χιλ.

ΗΠΑ: Στα 63,9 δισεκ. δολ. μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα τον Σεπτέμβριο του 2020

Στα 63,9 δισεκ. δολ. μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα τον Σεπτέμβριο του 2020, έναντι 67 δισεκ. δολ. τον Αύγουστο, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Γραφείο Οικονομικής Ανάλυσης των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, τον Σεπτέμβριο οι εξαγωγές ήταν 176,4 δισεκ. δολ., ήτοι μεγαλύτερες κατά 4,4 δισεκ. δολ. σε σχέση με τον Αύγουστο.
Στον αντίποδα, οι εισαγωγές ανήλθαν στο 1,2 δισεκ. δολ.

Ακραίες διακυμάνσεις στις ευρωαγορές - Στο +1,3% ο DAX

Στην Ευρώπη η σημερινή συνεδρίαση χαρακτηρίζεται από έντονη μεταβλητότητα, με το βλέμμα στραμμένο στο θρίλερ των αμερικανικών εκλογών.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX καταγράφει άνοδο 1,2% στις 12.248 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει άνοδο 1,3% στις 5.861 μονάδες.
Στις 4.897 μονάδες διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι με άνοδο 1,9%.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB καταγράφει άνοδο +1,4% στις 19.250 μονάδες.
Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη σημειώνει οριακή μεταβολή +0,1% στις 6.755 μονάδες.
Οι μετοχές των τραπεζών, των εταιριών πετρελαίου και αερίου και των μεταλλευτικών εταιριών κατέγραψαν πτώση άνω του 3%.
Οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών σημείωσαν πτώση 2,7%.
Οι fund managers στοιχημάτιζαν σε ξεκάθαρη νίκη του Biden νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, γεγονός που ενίσχυσε τις ευρωπαϊκές μετοχές, καθώς οι επενδυτές προσδοκούσαν σε καλύτερες εμπορικές σχέσεις με την Ουάσινγκτον και περαιτέρω μέτρα στήριξης της αμερικανικής οικονομίας που έχει πληγεί από τον κορωνοϊό.
Μεγάλες διακυμάνσεις κατέγραφε το δολάριο, αντιστρέφοντας τις αρχικές του απώλειες και καταγράφοντας νωρίτερα άνοδο κατά 0,8% έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων στο 93,902.
Η πιθανότητα νίκης του Trump οδήγησε το δολάριο σε άλμα κατά 2% έναντι του μεξικανικού πέσο καθώς εκτιμάται ότι στην περίπτωση αυτή οι αμερικανικές εμπορικές πολιτικές θα συνεχίσουν να είναι υπέρ της επιβολής δασμών.

Ευρωζώνη: Στις 50 μονάδες υποχώρησε ο σύνθετος PMI τον Οκτώβριο

Στο μέτωπο των μακροοικονομικών, ο σύνθετος δείκτης PMI της IHS Markit για την Ευρωζώνη, ο οποίος θεωρείται καλός δείκτης την πορείας των επιχειρήσεων του μεταποιητικού τομέα και του τομέα υπηρεσιών, υποχώρησε στις 50 μονάδες από 50,4 μονάδες τον Σεπτέμβριο, αν και υψηλότερος σε σχέση με τις 49,4 μονάδες του προκαταρκτικού δείκτη για τον Οκτώβριο. Σημειώνεται ότι οι 50 μονάδες είναι το όριο που χωρίζει την αύξηση από τη μείωση της δραστηριότητας.
Ο σύνθετος δείκτης επιβαρύνθηκε από τον δείκτη PMI του τομέα υπηρεσιών, ο οποίος μειώθηκε στις 46,9 μονάδες από 48 τον Σεπτέμβριο, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο όταν το πρώτο κύμα του ιού σάρωνε την Ευρώπη.
«Ο εταιρείες παροχής υπηρεσιών επλήγησαν ιδιαίτερα σκληρά, με αιχμή την εντεινόμενη εξασθένιση κλάδων, όπως της φιλοξενίας, αντισταθμίζοντας τα καλύτερα νέα όσον αφορά τον μεταποιητικό τομέα αυτό τον μήνα», σημείωσε ο Γουίλιαμσον.
Η έρευνα της IHS Markit διεξήχθη κατά το μεγαλύτερο μέρος της πριν από την επιβολή των νέων περιοριστικών μέτρων σε όλη την Ευρώπη, αλλά οι πρόδρομοι δείκτες ήταν ήδη αδύναμοι.
Οι εταιρείες υπηρεσιών μείωσαν το προσωπικό τους για όγδοο συνεχόμενο μήνα, η ζήτηση συρρικνώθηκε και άλλο, οι ανεκπλήρωτες παραγγελίες μειώθηκαν ξανά και η αισιοδοξία υποχώρησε.
Ο δείκτης προσδοκιών των επιχειρήσεων βυθίστηκε στις 54,2 από τις 59,2 μονάδες.

Στάση αναμονής στην Ασία

Την ίδια ώρα, στάση αναμονής τηρούν οι επενδυτές στα κυριότερα χρηματιστήρια της Ασίας, με το βλέμμα στο θρίλερ των αμερικανικών εκλογών.
Ο δείκτης Asia Dow ενισχύεται 0,4% στις 3.366 μονάδες.
Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei ενισχύεται 1,7% στις 23.695 μονάδες, υπεραποδίδοντας μετά τη χθεσινή αργία.
Ο Hang Seng σημειώνει άνοδο 0,3% στις 25.018 μονάδες.
Στην Κίνα ο Shanghai Composite καταγράφει οριακή μεταβολή 0,10% στις 3.274 μονάδες.
Ο Sensex ενισχύεται 0,8% στις 40.576 μονάδες.
Σημαντική άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου.
Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 2,2% στα 38,48 δολ. το βαρέλι, ενώ το πετρέλαιο τύπου brent σημειώνει άνοδο 2,2% στα 40,59 δολ. το βαρέλι.
Εν μέσω της αβεβαιότητας για το εκλογικό αποτέλεσμα στις ΗΠΑ, τα ομόλογα καταγράφουν ράλι, ενώ το δολάριο ενισχύεται.
Οι fund managers εκτός ΗΠΑ δηλώνουν ότι θα παραμείνουν πιστοί στις επενδύσεις που μπορούν να σταθούν σε οποιοδήποτε αποτέλεσμα, αποφεύγοντας το ρίσκο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης