Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: Ακόμα κι αν εκλεγεί, ο Biden θα έχει προβλήματα - Δυσαρέσκεια στους Δημοκρατικούς για τα ποσοστά του

Politico: Ακόμα κι αν εκλεγεί, ο Biden θα έχει προβλήματα - Δυσαρέσκεια στους Δημοκρατικούς για τα ποσοστά του
Δεν φαίνεται να επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις ότι οι Δημοκρατικοί θα καλύψουν το χαμένο έδαφος του 2016
Ακόμα και στην περίπτωση που εκλεγεί, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, Joe Biden, θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα, ενώ υπάρχουν αναφορές για δυσαρέσκεια μεταξύ των Δημοκρατικών για τις επιδόσεις του.
«Δεν είναι ένα αποτέλεσμα που περίμεναν οι Δημοκρατικοί.
Παρά τις προβλέψεις για μια μάχη όπου οι Δημοκρατικοί θα κέρδιζαν το χαμένο έδαφος του 2016, μόνο μία πολιτεία, η Αριζόνα, έχει βαφτεί μπλε από κόκκινη.
Έξι πολιτείες ξεχωρίζουν: Τζόρτζια, η Βόρεια Καρολίνα, η Ναβάδα, το Ουισκόνσιν, το Μίσιγκαν και η Πενσυλβάνια» σχολιάζει το Politico.
Υποθέτοντας ότι η Βόρεια Καρολίνα και η Τζόρτζια έχουν απομακρυνθεί από τον Biden, η Τζόρτζια δεν είναι εκτός εμβέλειας του, και ότι η Νεβάδα παραμένει μπλε, το βασικό σενάριο για τον πρώην αντιπρόεδρος είναι μια νίκη με 290 εκλέκτορες.
Πρόκειται για καλύτερη επίδοση σε σχέση με τον George W. Bush το 2000 και το 2004, αλλά χειρότερη από εκείνη του Barack Obama (το 2008 και το 2012) και του Donald Trump (το 2016).
«Βέβαια μια νίκη, είναι μια νίκη.
Αλλά εάν ο Biden εκλεγεί, θα είναι υπό τελείως διαφορετικές συνθήκες από αυτές που υπέθεταν οι Δημοκρατικοί» επισημαίνει το Politico.
Image
Τα τελικά αποτελέσματα που υπολείπονται μιας μαζικής απόρριψης του Trump, όπως φαίνεται πιθανό, δεν θα μπορούσαν να προκαλέσουν την αποκήρυξη του Τραμπισμού στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα που περίμεναν πολλοί Δημοκρατικοί, αλλά και μια μειοψηφία Ρεπουμπλικανών.
Ανεξάρτητα από τους τελικούς αριθμούς, ο διχασμός της χώρας που έχει προκαλέσει ο Trump θα έχει διάρκεια.
Ακόμη και μια νίκη του Biden θα δημιουργούσε μια μεγαλύτερη συζήτηση σχετικά με τη βλάβη του Trump στους Ρεπουμπλικάνους, αλλά η πλήρης αποτραμπισμός των Ρεπουμπλικανών θα απαιτούσε κατάρρευση.
«Η αλήθεια είναι ότι οι πρόεδροι που έχουν νίκες με μικρή διαφορά έχουν καταφέρει να τις μετατρέψουν σε σημαντικές προεδρίες.
Ο Bill Clinton πέρασε μεγάλο μέρος της ατζέντας στην πρώτη θητεία και επανεκλέγη.
Ο George W. Bush, ο νικητής με το χαμηλότερο ποσοστό στη σύγχρονη ιστορία, επέκτεινε σε μεγάλο βαθμό τις εκτελεστικές εξουσίες των εκτελεστικών κλάδων μετά την 9/11 στο δρόμο του για επανεκλογή.
Αλλά αυτό δεν είναι το σενάριο που πολλοί Δημοκρατικοί ελπίζουν και προετοιμάζονται.
Ήθελαν μια κατάρρευση που Trump και του τραμπισμού, νίκη των Δημοκρατικών στη Γερουσία» αναφέρει το Politico.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κάποιοι από αυτούς τους στόχους θα μπορούσαν να γίνουν πιο πραγματικοί καθώς οι τελικοί αριθμοί δημοσιεύονται.
«Προς το παρόν, όμως, οι Δημοκρατικοί έχουν ένα απροσδιόριστο αποτέλεσμα, μια πραγματική πιθανότητα μιας δεύτερης θητείας του Trump, και σε αυτό το κενό αβεβαιότητας ένα πρόεδρο που άρχισε αμέσως να σπέρνει αμφιβολίες για τα τελικά αποτελέσματα» επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης