Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Αλέξανδρος Χρυσάφης, δήμαρχος Σερρών: Η κλειστή εστίαση ισοδυναμεί με μια σειρά οικονομικών επιπτώσεων

tags :
Αλέξανδρος Χρυσάφης, δήμαρχος Σερρών: Η κλειστή εστίαση ισοδυναμεί με μια σειρά οικονομικών επιπτώσεων
Ο δήμαρχος Σερρών επισημαίνει ότι το πρώτο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε είναι το υγειονομικό
Για τους νέους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και για τις προκλήσεις τις οποίες καλούνται να αντιμετωπίσουν οι επιχειρηματίες της περιοχής μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9, ο Αλέξανδρος Χρυσάφης, δήμαρχος Σερρών.
«Η εστίαση όλη είναι κλειστή, που σημαίνει μια σειρά οικονομικών επιπτώσεων. Το πρώτο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε είναι το υγειονομικό. Από κει και πέρα, όμως, υπάρχει και το δεύτερο στοίχημα, της επιβίωσης, που πρέπει να κερδηθεί γιατί το να μένουν από τη μια μέρα στην άλλη 5.000 άνεργοι σημαίνει ένα επιτακτικό πρόβλημα επιβίωσης που πρέπει να το λύσουμε, να το απαντήσουμε. Και η πολιτεία μαζί με την επιβολή κάποιων μέτρων περιορισμού, θα πρέπει ταυτόχρονα, όχι αργότερα, να έχει και απάντηση για το πώς προτίθεται να δώσει μια δυνατότητα ζωής και επιβίωσης σε όλο αυτό τον κόσμο. Το διπλό στοίχημα θα πρέπει να απαντηθεί με συμμαχία φορέων, πολιτείας και πολιτών», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Αλέξανδρος Χρυσάφης.
«Ως δήμος έχουμε αναπτύξει ένα μεγάλο δίκτυο προστασίας με τις κοινωνικές μας δομές», προσθέτει, λέγοντας, ωστόσο, ότι «το να είναι ανοιχτή μια επιχείρηση και να έχει μόνο έξοδα είναι και αυτό δώρον άδωρον».
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:
https://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=87917

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης