Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Έρχεται ανάκαμψη στο ελληνικό χρηματιστήριο, με επίκεντρο τις τράπεζες – Αίρεται ο στόχος των 480 μον. ορατές οι 620 μον.

Έρχεται ανάκαμψη στο ελληνικό χρηματιστήριο, με επίκεντρο τις τράπεζες – Αίρεται ο στόχος των 480 μον. ορατές οι 620 μον.
Με βάση αυτά τα δεδομένα και παρ΄ ότι πολλά από τα στοιχεία είναι αρνητικά για την οικονομία, το χρηματιστήριο θα ανακάμψει προσωρινά με στόχο τις 620 μονάδες
Έρχεται ανάκαμψη στο ελληνικό χρηματιστήριο, βραχυπρόθεσμα, παρ΄ ότι η κατάσταση στην οικονομία είναι στην κυριολεξία σαθρή με ύφεση που θα φθάσει στο -10,5% ή 11% ωστόσο με οδηγό τις τράπεζες θα υπάρξει ανοδική κίνηση προς τις 630 μονάδες.
Με βάση αυτό το σενάριο αίρεται ο στόχος των 480 μονάδων ακυρώνεται.
Ποια είναι τα δεδομένα

1)Η Ελλάδα βρίσκεται σε ιδιότυπο lockdown όπερ σημαίνει ότι θα μπορούσε να σημειωθεί και καραντίνα στην Αττική όπου παράγεται το 47% του ΑΕΠ της Ελλάδος.

2)Για το 2020 η ύφεση στην ελληνική οικονομία εκτιμάται -10,5% με -11% δηλαδή το ΑΕΠ από 187,4 δισεκ. θα συρρικνωθεί περίπου 19 με 20 δισεκ. δηλαδή στα 168 με 167 δισεκ. ευρώ.

3)Για το 2021 εκτιμάται ότι η ύφεση στην οικονομία θα είναι -1% με -2,5% δηλαδή θα συνεχιστεί η συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας με τα ποσοστά της συρρίκνωσης να είναι πιο έντονα στο α΄ 6μηνο του 2021.

4)Με όρους δημοσιονομικού ελλείμματος θα δημιουργηθεί μια τρύπα μεταξύ της υποχρέωσης για πλεονάσματα και δημοσιονομικού ελλείμματος σχεδόν 30 δισεκ. ευρώ.

5)Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να στηρίξει τις τράπεζες και ειδικά την Πειραιώς θα ακολουθήσει ένα ήπιο μοντέλο προσαρμογής στα νέα δεδομένα.
Η κυβέρνηση δεν θέλει να αποσταθεροποιήσει τις τράπεζες ή να κλονίσει την χρηματοπιστωτική σταθερότητα και λαμβάνει πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.
Αναμένεται μια ανάκαμψη στις τραπεζικές μετοχές αλλά δεν θα υπάρξουν ακρότητες.

Με βάση αυτά τα δεδομένα και παρ΄ ότι πολλά από τα στοιχεία είναι αρνητικά για την οικονομία, το χρηματιστήριο θα ανακάμψει προσωρινά με στόχο τις 620 μονάδες.
Για την ώρα ακυρώνεται ο στόχος των 480 μονάδων αλλά θα αξιολογηθούν τα δεδομένα λίαν συντόμως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης