Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσική Υπηρεσία Πληροφοριών: Η κοινωνική κρίση στις ΗΠΑ θα βαθύνει

Ρωσική Υπηρεσία Πληροφοριών: Η κοινωνική κρίση στις ΗΠΑ θα βαθύνει
Η πλευρά που θα ηττηθεί, θα διαφωνήσει με το εκλογικό αποτέλεσμα κι αυτό θα ενθαρρύνει περαιτέρω τους ακραίους να βγουν στους δρόμους, προειδοποιεί η Ρωσία
Ο επικεφαλής της Ρωσικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (SVR), σε συνέντευξή του στο Sputnik, σημείωσε πως η κοινωνική κρίση -που κυριαρχεί στις ΗΠΑ τους τελευταίους μήνες- θα επιδεινωθεί ανεξαρτήτως του ποιος θα εκλεγεί (3/11) στο πρώτο αξίωμα της χώρας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
«Η εκτίμησή μας είναι πως η κοινωνική κρίση θα βαθύνει ασχέτως του ποιος κερδίσει.
Σαφώς, η πλευρά που θα ηττηθεί, θα διαφωνήσει με το εκλογικό αποτέλεσμα κι αυτό θα ενθαρρύνει περαιτέρω τους ακραίους να βγουν στους δρόμους.
Τότε περιμένουμε να τραβήξει η διαδικασία.
Πρώτον, για καθαρά τεχνικούς λόγους, η διαδικασία της καταμέτρησης ψήφων είναι πιθανόν να καθυστερήσει, καθώς ένας μεγάλος αριθμός πολιτών ψηφίζει μέσω mail.
Η καταμέτρηση ίσως χρειαστεί χρόνο» τόνισε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας.
Ο διευθυντής της SVR πρόσθεσε πως τις εκλογές ενδεχομένως να διαδεχτούν διενέξεις, ακόμη και νομικές διαδικασίες.
Η κοινωνική κρίση στις Ηνωμένες Πολιτείες εντάθηκε την περασμένη εβδομάδα μετά τον θανάσιμο τραυματισμό νεαρού μαύρου στη Φιλαδέλφεια από τα πυρά αστυνομικών.
Ζητήματα φυλετικής ανισότητας και αστυνομικής βίας έχουν προκαλέσει μαζικές διαδηλώσεις και επεισόδια σε ολόκληρη τη χώρα από το Μάιο 2020 οπότε και έπεσε νεκρός στη Μινεάπολη επίσης από αστυνομικά πυρά ο Floyd.
Η πανδημία κορωνοϊού επιδείνωσε την κατάσταση στη χώρα, της οποίας η οικονομία συρρικνώθηκε πάνω από 34,3% στο δεύτερο τετράμηνο του 2020 εξαιτίας του lockdown.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης