Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίθεση στη Βιέννη: Δεκατέσσερις συλλήψεις από την αστυνομία

Επίθεση στη Βιέννη: Δεκατέσσερις συλλήψεις από την αστυνομία
Η αυστριακή αστυνομία συνέλαβε 14 άτομα συνδεόμενα με τον βασικό ύποπτο στην επίθεση στη Βιέννη
Η αυστριακή αστυνομία συνέλαβε 14 άτομα συνδεόμενα με τον βασικό ύποπτο στην επίθεση στη Βιέννη, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Karl Nehammer.
Είπε ότι η ανάλυση των σκηνών της επίθεσης με βάση το οπτικό υλικό κινητών τηλεφώνων δεν παρέχει στοιχεία για την ύπαρξη και δεύτερου δράστη, προσθέτοντας ωστόσο ότι μένει ακόμη να αποκλεισθεί αυτό το ενδεχόμενο.
Στην αυστριακή πρωτεύουσα, σημειώθηκε πανικός, όταν χθες στις οκτώ το βράδυ τοπική ώρα, και ενώ πλήθος κόσμου είχε βγει έξω για να απολαύσει την τελευταία βραδιά πριν το σημερινό lockdown, τουλάχιστον ένας ένοπλος άνοιξε πυρ κοντά σε συναγωγή και σε συνολικά έξι τοποθεσίες στο κέντρο της πόλης.
Σκοτώθηκαν τέσσερις πολίτες και τραυματίστηκαν δεκαπέντε πριν πέσει και ο ίδιος νεκρός από τα αστυνομικά πυρά.
Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τυχόν άλλων δραστών.
Ο δράστης της επίθεσης στη Βιέννη, σύμφωνα με την εφημερίδα BILD είχε προαναγγείλει την επίθεση και ήταν ένας 20χρονος άνδρας που είχε καταδικασθεί για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, όπως επιβεβαίωσε ο αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Karl Nehammer.
Είχε καταδικασθεί σε φυλάκιση 22 μηνών τον Απρίλιο 2019.
Τον Δεκέμβριο 2019 αποφυλακίσθηκε πρόωρα λόγω του νεαρού της ηλικίας του. Η αυστριακή κυβέρνηση κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος.
Το εθνικό πένθος θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης