Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κίνα βάζει στον πάγο την ύψους 37 δισεκ. δολ. IPO της fintech Ant

Η Κίνα βάζει στον πάγο την ύψους 37 δισεκ. δολ. IPO της fintech Ant
Φρένο βάζει στην αρχική δημόσια προσφορά της τεχνολογικής εταιρείας Ant η Κίνα
Φρένο βάζει στην αρχική δημόσια προσφορά (Initial Public Offering - IPO) της τεχνολογικής εταιρείας Ant, ύψους 37 δισεκ. δολ, το χρηματιστήριο της Σανγκάης στην Κίνα, μία ημέρα αφότου η κινεζική ρυθμιστική αρχή κλήτευσε για… κατάθεση τον μεγαλομέτοχο της εταιρείας Jack Ma.
Υπενθυμίζεται πως η μεγαλύτερη fintech εταιρεία στην Κίνα είχε λάβει το πράσινο φως από τις αρμόδιες αρχές για να αρχίσει να διαπραγματεύεται τόσο στο χρηματιστήριο της Σανγκάης όσο και στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.
Όπως ανακοίνωσε το χρηματιστήριο, ο κ. Ma, ιδρυτής της Ant, κλήθηκε από «εποπτικές αρχές και από όσα ανέφερε προέκυψαν «άλλα, σημαντικά ζητήματα», συμπεριλαμβανομένων των αλλαγών στο «ρυθμιστικό περιβάλλον της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας».
«Αυτό το γεγονός μπορεί να οδηγήσει την εταιρεία σας στο να μην εκπληρώσει τους όρους έκδοσης και καταχώρισης ή τις απαιτήσεις αποκάλυψης πληροφοριών.
Ως εκ τούτου, το χρηματιστήριο αποφάσισε να αναβάλει την καταχώριση της εταιρείας σας», ανέφερε η ανακοίνωση.
Στον απόηχο της προαναφερθείσας είδησης, οι τιμές στις μετοχές του κινεζικού ομίλου Alibaba, ο οποίος κατέχει μερίδιο 33% στην Ant, μειώθηκαν περισσότερο από 5%.
Σημειώνεται πως το καλοκαίρι πως η Ant είχε πάρει το καλοκαίρι το πράσινο φως από την κεντρική τράπεζα της Κίνας, ωστόσο υπήρξε σκεπτικισμός.
Στο ενημερωτικό δελτίο της, η Ant δήλωσε ότι αντιμετωπίζει ρυθμιστικούς κινδύνους στην Κίνα και ότι θα πρέπει να ιδρύσει μια εταιρεία χαρτοφυλακίου, εγκεκριμένη από την κεντρική τράπεζα, σύμφωνα με τους κανονισμούς του Κρατικού Συμβουλίου που εκδόθηκαν τον Σεπτέμβριο.
Σύμφωνα με τον κανονισμό, η Ant θα πρέπει να καλύψει δάνεια 300.000 γιουάν (44.843 δολ.) είτε το ένα τρίτο της ετήσιας αμοιβής του οφειλέτη - όποιο από τα δύο είναι χαμηλότερο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης