Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκλογές ΗΠΑ - Οι 3 πολιτείες που καθορίζουν τον νικητή μεταξύ Biden και Trump

Εκλογές ΗΠΑ - Οι 3 πολιτείες που καθορίζουν τον νικητή μεταξύ Biden και Trump
Οι πολιτείες Βόρεια Καρολίνα, Φλόριντα και Οχάιο θα αναδείξουν τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ
Στις πολιτείες της Φλόριντα, της Βόρειας Καρολίνας και του Οχάιο επικεντρώνεται ο Ρεπουμπλικανός δημοσκόπος, Frank Luntz, όσον αφορά το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ.
«Εάν ο Donald Trump νικήσει και στις τρεις, θα επανεκλεγεί» δήλωσε ο Luntz μιλώντας στο CNBC και συμπλήρωσε «εάν ο Biden νικήσει έστω και σε μία, τότε αναλαμβάνει και την προεδρία».
Ο Biden έχει ελαφρύ προβάδισμα έναντι του Trump στη Φλόριντα και τη Βόρεια Καρολίνα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση CNBC / Change Research που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.
Η έρευνα δεν περιελάμβανε το Οχάιο, όπου κέρδισε ο Trump στις εκλογές του 2016 με 8 πόντους.
Εάν ο Trump καταφέρει να κερδίσει αυτές τις τρεις κρίσιμες πολιτείες, η μάχη μπορεί στη συνέχεια να συνοψιστεί στα αποτελέσματα στην Πενσυλβανία «επειδή χρειάζεται μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για την καταμέτρηση» προέβλεψε ο Luntz.
«Δεν θα ξέρουμε νικητή στην Πενσυλβάνια για τις επόμενες τουλάχιστον 48 ώρες, ίσως 72 ώρες» επεσήμανε.
Ωστόσο, ο Luntz εκτιμά ότι το Οχάιο, η Βόρεια Καρολίνα και η Φλόριντα είναι τόσο κρίσιμες πολιτείες, διότι μπορεί να έχουν τα αποτελέσματα μέχρι το πρώι της Τετάρτης, προσφέροντας έτσι μια καλή ματιά στις συνολικές πιθανότητες του Trump να κερδίσει μια δεύτερη θητεία.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης