Πολιτική

Ξανθός: Ανεπαρκή μέτρα προστασίας σε ΜΜΜ, σχολεία και χώρους εργασίας – Να γίνει συνταγογράφηση των τεστ

Ξανθός: Ανεπαρκή μέτρα προστασίας σε ΜΜΜ, σχολεία και χώρους εργασίας – Να γίνει συνταγογράφηση των τεστ
Δεν αξιοποίησε το καλοκαίρι η κυβέρνηση διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Ανεπαρκή χαρακτήρισε τα μέτρα προστασίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα σχολεία και στους χώρους εργασίας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός.
Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του Open ο κ.Ξανθός υποστήριξε ότι βασική έγνοια της κοινωνίας αυτήν την περίοδο είναι η ανάγκη για ασφάλεια.
«Ασφάλεια στην υγεία, στην εργασία και στο εισόδημα.
Αυτή οφείλει να είναι η μέριμνα της Πολιτείας για να είναι αποτελεσματική και η διαχείριση της πανδημίας» είπε ο κ.Ξανθός, ο οποίος άσκησε κριτική στην κυβέρνηση «για ανεπαρκή μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας σε ΜΜΜ, σχολεία και χώρους εργασίας», σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν αξιοποιήθηκε το καλοκαίρι ούτε στην ενίσχυση των δημόσιων μεταφορών, με αξιοποίηση αδρανούς στόλου και οδηγών τουριστικών λεωφορείων, ούτε στο πεδίο της εκπαίδευσης με μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη , με επιπλέον εκπαιδευτικούς και πιο ευέλικτη οργάνωση των μαθημάτων».
Παράλληλα ο κ.Ξανθός αναφέρθηκε στη σημασία της ευχερούς και άμεσης πρόσβασης σε κλινική εκτίμηση και τεστ, τονίζοντας ότι «η συνταγογράφηση και αποζημίωση των τεστ που διενεργούνται στον ιδιωτικό τομέα και είναι το 1/3 των τεστ που γίνονται στη χώρα ημερησίως, είναι παρέμβαση προστασίας της δημόσιας υγείας».
«Ο γρήγορος και εύκολος διαγνωστικός έλεγχος είναι βασική προτεραιότητα στη μάχη κατά της πανδημίας, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τους επιστήμονες διεθνώς» υποστήριξε ο κ.Ξανθός.

Αναγκαία η ενίσχυση του ΕΣΥ

Παράλληλα ο κ.Ξανθός επεσήμανε ότι «είναι αναγκαία μία ένεση ηθικού στο προσωπικό του δημόσιου συστήματος υγείας, το οποίο πλέον βρίσκεται στα πρόθυρα της εργασιακής εξουθένωσης , μετά από την 8μηνη μάχη με την πανδημία».
«Η κυβέρνηση οφείλει να παρουσιάσει ένα μακροχρόνιο σχέδιο μόνιμων προσλήψεων και παράλληλα να επεκτείνει τη χρονική διάρκεια των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού (συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου) από 2 σε 4 χρόνια.
Είναι επίσης επιβεβλημένο να προχωρήσει η ένταξη του υγειονομικού προσωπικού σε καθεστώς ΒΑΕ (Βαρέων και Ανθυγιεινών) και να ξεκινήσει διάλογος για την αναμόρφωση του μισθολογίου του προσωπικού του ΕΣΥ, τώρα που είναι σαφώς μεγαλύτερα τα δημοσιονομικά περιθώρια στη χώρα» είπε ο κ.Ξανθός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης