Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Bank: Θέλει να... ξεφορτωθεί τα δάνεια του Trump μετά τις αμερικανικές εκλογές

Deutsche Bank: Θέλει να... ξεφορτωθεί τα δάνεια του Trump μετά τις αμερικανικές εκλογές
H Deutsche Bank έχει δανείσει στον Trump πάνω από 2 δισ. δολ.
Τρόπους να κόψει τους δεσμούς με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump αναζητά η Deutsche Bank μετά τις αμερικανικές εκλογές, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του Reuters, λόγω της αρνητικής δημοσιότητας.
Tα εκκρεμή δάνεια του Οργανισμού Trump στην Deutsche Bank, ανέρχονται σε 340 εκατ. δολ. σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει καταθέσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο Γραφείο Κυβερνητικής Δεοντολογίας και με ανώτερη πηγή στη γερμανική τράπεζα.
 Τα τρία δάνεια θα καθιστπύν απαιτητά σε δύο χρόνια, αυτή τη στιγμή εξυπηρετούνται και είναι προσωπικά εγγυημένα από τον πρόεδρο, σύμφωνα με δύο αξιωματούχους της τράπεζας.
Σε συναντήσεις τους τελευταίους μήνες, η επιτροπή διαχείρισης της Deutsche Bank που επιβλέπει τη φήμη και άλλους κινδύνους για την τράπεζα στις ΗΠΑ, έχει συζητήσει τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να απαλλαγεί από τα εν λόγω δάνεια, ανέφεραν δύο από τους τρεις αξιωματούχους της τράπεζας.
Με την πάροδο των ετών η τράπεζα έχει δανείσει στον Trump πάνω από 2 δισεκατομμύρια δολάρια, δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους.

Τα σενάρια

Μια ιδέα που παρουσιάστηκε στις συναντήσεις είναι η πώληση των δανείων στη δευτερογενή αγορά, ανέφεραν δύο από τους αξιωματούχους της τράπεζας.
Ωστόσο αυτό το ενδεχόμενο δεν κερδίζει έδαφος, επειδή δεν είναι σαφές ποιος θα ήθελε να αγοράσει τα δάνεια και τα συνακόλουθα προβλήματα που είναι πιθανό να προκύψουν.
Η γερμανική τράπεζα, η οποία άρχισε να δανείζει στον Trump στα τέλη της δεκαετίας του 1990, έχει βρεθεί στο στόχαστρο ερευνών σχετικά με τα οικονομικά των πολιτικών και των φερόμενων σχέσεων με τη Ρωσία.
Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την αρνητική δημοσιότητα, έχει προκαλέσει σοβαρή ζημιά στην Deutsche Bank.
Η συνέχεια θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την έκβαση των εκλόγών, σύμφωνα με τρεις αξιωματούχους της τράπεζας.
Εάν ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος χάσει και οι Δημοκρατικοί αναλάβουν τον έλεγχο του Λευκού Οίκου και του Κογκρέσου, ανώτερα στελέχη της Deutsche Bank πιστεύουν ότι οι έρευνες του Κογκρέσου που έχουν σταματήσει εν μέσω δικαστικής μάχης για την πρόσβαση στα οικονομικά αρχεία του Trump θα μπορούσαν να επανεκκινήσουν, ανέφεραν οι τρεις αξιωματούχοι της τράπεζας.
Σε αυτό το σενάριο, ωστόσο, τα στελέχη της Deutsche Bank πιστεύουν ότι θα έχουν επίσης μεγαλύτερη ελευθερία να χειριστούν τα δάνεια και να τερματίσουν τη σχέση τους με τον Trump, ανέφεραν οι αξιωματούχοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης