Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αρκουμανέας (ΕΟΔΥ): Πιθανότατα νέο ρεκόρ κρουσμάτων σήμερα 3/11– Οι μετακινήσεις ευθύνονται για τη διασπορά

tags :
Αρκουμανέας (ΕΟΔΥ): Πιθανότατα νέο ρεκόρ κρουσμάτων σήμερα 3/11– Οι μετακινήσεις ευθύνονται για τη διασπορά
Μπορεί να ακούσουμε πάλι για 2.000 κρούσματα υποστήριξε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ
Τη θέση ότι πιθανότατα σήμερα Τρίτη 3/11 θα υπάρξει νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού διατύπωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Π. Αρκουμανέας.
«Σήμερα είναι πιθανόν να ακούσουμε πάλι για 2.000 κρούσματα, μετά τον μειωμένο χθεσινό αριθμό, όπως συμβαίνει τις Δευτέρες» τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ.Αρκουμανέας, ο οποίος επεσήμανε ότι ο κύριος λόγος για τη διασπορά του κορωνοϊού είναι οι μετακινήσεις.
Σύμφωνα με τον κ. Αρκουμανέα ο σχεδιασμός για μαζικά rapid tests σύντομα θα περιλαμβάνει νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, ενώ, όπως είπε, οι κινητές μονάδες συνεχίζουν στη Βόρεια Ελλάδα, με επόμενους σταθμούς την Κομοτηνή και τη Δράμα.
«Να δούμε τις επόμενες ημέρες αν θα καταφέρουμε έστω σταθεροποίηση ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα» ανέφερε  ο κ.Αρκουμανέας, υπενθυμίζοντας ότι αν οι υπερμεταδότες είναι το 10%, η διασπορά που προκαλούν φτάνει στο 80%.
«Ανεξάρτητα του τεστ κάποιος που ιχνηλατήθηκε ως στενή επαφή πρέπει να τηρήσει υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών» τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, αναφέροντας πως «πρώτη μας προτεραιότητα για να προφυλάξουμε το σύστημα υγείας, είναι οι ευπαθείς ομάδες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης