Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Mε μία από τις χειρότερες αποδόσεις στον κόσμο, -8,8%, αποχαιρετά τον Οκτώβριο το Χρηματιστήριο Αθηνών

Deutsche Bank: Mε μία από τις χειρότερες αποδόσεις στον κόσμο, -8,8%, αποχαιρετά τον Οκτώβριο το Χρηματιστήριο Αθηνών
Tο Χρηματιστήριο Αθηνών αποχαιρετά τον Οκτώβριο με μία από τις χειρότερες αποδόσεις στον κόσμο, σύμφωνα με την Deutsche Bank
Με την ελληνική οικονομία ασθμαίνουσα, δεν είναι να απορεί κανείς που το Χρηματιστήριο Αθηνών αποχαιρετά τον Οκτώβριο με μία από τις χειρότερες αποδόσεις στον κόσμο, όπως άλλωστε αναφέρει με έκθεσή της για τα καλύτερα και χειρότερα assets η γερμανική επενδυτική τράπεζα Deutsche Bank.
Ειδικότερα, σε συνέχεια του Σεπτεμβρίου 2020, ο Oκτώβριος «έφερε» περαιτέρω πτώση στην επενδυτική ψυχολογία και στην όρεξη για ανάληψη ρίσκου εξαιτίας του δεύτερου κύματος κρουσμάτων που ταλανίζει όλο τον κόσμο.
Σε αυτό το περιβάλλον, λοιπόν, σύμφωνα με την Deutsche οι ευρωπαϊκές μετοχές υπέστησαν καθίζηση, με το ελληνικό χρηματιστήριο να καταλαμβάνει την Τρίτη θέση από το τέλος, αφού η απόδοσή του ήταν αρνητική.
Στον αντίποδα, οι μετοχές των αναδυόμενων αγορών ξεχώρισαν.

Mε τα περισσότερα κράτη της Δύσης να έχουν ανακοινώσει μερικά lockdown για την αποτροπή διασποράς του κορωνοϊού, το Χρηματιστήριο Αθηνών σημείωσε πτώση -8,8%.
Στο ίδιο μήκος κύματος, ο γερμανικός δείκτης Dax έπεσε -9,4%, ενώ και ο ιταλικός FTSE-MIB σημείωσε πτώση -5,6%.
Αυτή ήταν η χειρότερη απόδοσή τους από τον Μάρτιο του 2020.
Η κακή επενδυτική ψυχολογία, όμως, μοιράστηκε και στις δύο άκρες του Ατλαντικού Ωκεανού, με τον δείκτη βαρόμετρο του αμερικανικού χρηματιστηρίου S&P 500 να σημειώνει πτώση -2,7% αλλά και τον σύνθετο τεχνολογικό δείκτη Nasdaq να κατρακυλά κατά -2,3%.
Στον αντίποδα, στην Ασία, ο Hang Seng ενισχύθηκε κατά 2,8%.
Την ίδια στιγμή, το αμερικανικό αργό WTI ήταν το εμπόρευμα με τη χειρότερη απόδοση (-11%), ενώ ακολούθησε το πετρέλαιο Brent με -8,5%.
Αυτή η πτώση είναι εύλογη, καθώς τα εκτεταμένα lockdown, όπως τα βιώσαμε και την περίοδο του Μαρτίου 2020, αναμένεται να φέρουν καθίζηση στη ζήτηση.
Ωστόσο, δεν υποαπέδωσαν όλα τα εμπορεύματα.
Το ασήμι ενισχύθηκε κατά 1,8%, όπως και ο χαλκός (+0,5%).
Αντίθετα, ο χρυσός υποχώρησε ελαφρά κατά -0,4%.
Στο μεταξύ, στην αγορά σταθερού εισοδήματος, τα ευρωπαϊκά ομόλογα σημείωσαν ράλι, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συνεχίζει το κολοσσιαίο πρόγραμμα ανοικτής αγοράς της.
Ενδεικτικά αναφέρεται πως το ιταλικό ομόλογο ξεχώρισε (+1,3%) για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, όπως και το ισπανικό χρέος (+1%).
Κατά τ’ άλλα, το γερμανικό bund ενισχύθηκε κατά 0,9%, ενώ το αμερικανικό δεκαετές έπεσε κατά -1%.
Στην αγορά συναλλάγματος, η μεγαλύτερη «κίνηση» έγινε στην Ασία, με το κινεζικό γιουάν να κερδίζει +1,5% έναντι του δολαρίου, ενώ και το ιαπωνικό γεν ενισχύθηκε κατά +0,8%.
Το ευρώ έπεσε -0,6%, ενώ η αγορά συναλλάγματος στις υπόλοιπες αναδυόμενες αγορές έπεσε -0,3%, με τον δείκτη δολαρίου να αυξάνεται κατά 0,2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης