Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αντιστράφηκε η πτώση στο πετρέλαιο – Στο +2,9% και 36,8 δολ. το WTI, +3,3% και 39,1 δολ. το Brent

Αντιστράφηκε η πτώση στο πετρέλαιο – Στο +2,9% και 36,8 δολ. το WTI, +3,3% και 39,1 δολ. το Brent
Αντιστράφηκε η πτώση στο πετρέλαιο
Ανοδικά έκλεισαν σήμερα 2/11 οι τιμές πετρελαίου, παρά τη «βουτιά» που σημείωσε ενδο-συνεδριακά εν μέσω ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού παγκοσμίως.
Η τιμή του αμερικανικού αργού πετρελαίου (West Texas Intermediate, WTI) παραδόσεως Δεκεμβρίου 2020 έκλεισε με κέρδη 2,9% στα 36,8 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Ιανουαρίου 2020 για το πετρέλαιο Brent, λίγο πριν το κλείσιμο, διαπραγματεύονται στα 39,3 δολάρια το βαρέλι, έπειτα από άνοδο της τάξεως του 3,1% σε ημερήσια βάση.
Για το σύνολο του Οκτωβρίου 2020, ο «μαύρος χρυσός» απώλεσε πάνω από το 10% της αξίας του, υπενθυμίζεται.

Στα ύψη η ανησυχία για τη ζήτηση

Διεθνείς εταιρίες που ασχολούνται με τις συναλλαγές σε πετρέλαιο αναμένουν περαιτέρω πλήγμα στη ζήτηση, αν και οι εκτιμήσεις διαφέρουν.
Η Vitol υπολογίζει τη ζήτηση του χειμώνα στα 96 εκατ. βαρέλια την ημέρα, ενώ η Trafigura αναμένει η ζήτηση να μειωθεί στα 92 εκατ. βαρέλια την ημέρα ή και χαμηλότερα.
Οι τιμές του πετρελαίου περιόρισαν την πτώση τους ύστερα από την ανακοίνωση των στοιχείων που έδειξαν ότι οι παραγγελίες για εξαγωγές στην Ιαπωνία αυξήθηκαν για πρώτη φορά σε δύο χρόνια και η δραστηριότητα των εργοστασίων στην Κίνα αυξήθηκε σε σχεδόν υψηλό δεκαετίας τον Οκτώβριο.
Ωστόσο, οι ανησυχίες για μείωση της ζήτησης και για αύξηση της προσφοράς από τον ΟΠΕΚ και τις ΗΠΑ οδήγησαν τις τιμές του πετρελαίου σε πτώση για δεύτερο συνεχή μήνα τον Οκτώβριο, με την τιμή του αμερικανικού αργού να μειώνεται κατά 11% και του brent κατά 8,5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης