Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Οι λεπτομέρειες της νέας αύξησης κεφαλαίου της Pasal – Εισφέρονται ακίνητα, μετοχές και ομολογίες

Οι λεπτομέρειες της νέας αύξησης κεφαλαίου της Pasal – Εισφέρονται ακίνητα, μετοχές και ομολογίες
H νέα αύξηση γίνεται με τιμή 1,10 ευρώ, έναντι 0,67 ευρώ της προηγούμενης αύξησης και 0,71 ευρώ της δημόσιας πρότασης
Λίγους μήνες μετά την αύξησης κεφαλαίου της Pasal κατά την οποία αντλήθηκαν 10,02 εκατ. ευρώ και λίγες εβδομάδες μετά την έξοδο της μετοχής από την επιτήρηση, η εισηγμένη ετοιμάζεται για νέα αύξηση κεφαλαίου.
Κάτι τέτοιο μάλιστα είχε γίνει γνωστό από το ενημερωτικό της προηγούμενης αύξησης.
Επιπλέον η νέα αύξηση θα αποφασιστεί στην προσεχή γενική συνέλευση της 20ης Νοεμβρίου, λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης.
Υπενθυμίζεται πως η δημόσια πρόταση έληξε χθες (2/11) και ήταν στα 0,71 ευρώ ανά μετοχή ενώ η αύξηση θα γίνει με τιμή διάθεσης 1,10 ευρώ.

Ισχυρή άνοδος

Σημειώνεται πως χθες (2/11) η μετοχή έκλεισε με άνοδο 21% σε μία προσπάθεια να μειωθεί η απόσταση μεταξύ τιμής μετοχής και τιμής διάθεσης.
Η εταιρεία θα εκδώσει 18,2 εκατ. νέες μετοχές επομένως το ύψος της αύξησης θα είναι έως 20 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με την εταιρεία η αύξηση θα γίνει με εισφορά μεριδίων δύο ακινήτων και μετοχών και ομολογιών εκδόσεων της εταιρείας με την επωνυμία JPA Κατασκευή και Διαχείριση Σχολείων Αττικής.
Η διοίκηση της Εταιρίας έχει συμφωνήσει την απόκτηση 3 ακινήτων logistics (αποθηκευτικών χώρων) που βρίσκονται στον Ασπρόπυργο Αττικής, από την εταιρία «ΝΟΕ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΙ – ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».
Εξ αυτών, ένα ακίνητο θα αποκτηθεί από την Εταιρία με αγορά, ενώ 22,10102% ποσοστό εξ αδιαιρέτου των υπολοίπων δύο ακινήτων έχει συμφωνηθεί να εισφερθεί στην Εταιρία, στο πλαίσιο αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό εξ αδιαιρέτου (ήτοι 77,89898%) θα αγοραστεί έναντι μετρητών.
Επιδιώκει παράλληλα την εισφορά από την μέτοχο «STERNER STENHUS GREECE AB» του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου καθώς και των ομολογιών μειωμένης εξασφάλισης, έκδοσης της εταιρίας με την επωνυμία «JPA ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ∆ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙ∆ΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ», η οποία έχει αναλάβει την εκτέλεση του έργου «Μελέτη, Χρηματοδότηση, Κατασκευή και Τεχνική Διαχείριση δέκα Σχολικών Μονάδων στην Περιφέρεια Αττικής με ΣΔΙΤ».

Οι λεπτομέρειες των ακινήτων, των μετοχών και των ομολογιών

Τα στοιχεία των δύο ακινήτων, των οποίων ποσοστό 22,10102% εξ αδιαιρέτου έχει συμφωνηθεί να εισφερθεί στην Εταιρία από την εταιρία «ΝΟΕ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΙ – ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», είναι: Το ένα είναι αγροτεμάχιο επιφάνειας 129.599,55 τ.μ. μετά των επ’ αυτού υφιστάμενων κτισμάτων, επιφάνειας 47.573,60 τ.μ., κείμενου στη θέση «ΚΥΡΙΛΛΟΣ» ή «ΚΥΡΙΛΛΟ» ή «ΓΡΟΠΑ ΚΥΡΙΛΛΟ», εκτός σχεδίου πόλεως της κτηματικής περιφέρειας του Δήμου Ασπροπύργου Αττικής τέως Δήμου Φυλής και ήδη σήμερα της Δημοτικής Ενότητας Ασπροπύργου του Δήμου Ασπροπύργου της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής, και το άλλο επίσης αγροτεμάχιο επιφάνειας 11.096,00 τ.μ. , σύμφωνα με τον τίτλο κτήσης και 11.143,00 τ.μ., σύμφωνα με τα στοιχεία του Κτηματολογικού Γραφείου Αχαρνών, μετά των επ’ αυτού υφιστάμενων κτισμάτων, επιφάνειας 4.429,15 τ.μ., κείμενου στη θέση «ΨΑΡΙ» εκτός σχεδίου πόλεως της κτηματικής περιφέρειας του Δήμου Ασπροπύργου Αττικής τέως Δήμου Φυλής και ήδη σήμερα της Δημοτικής Ενότητας Ασπροπύργου του Δήμου Ασπροπύργου της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής
Όπως προκύπτει από την Έκθεση Αποτίμησης Ακινήτων, η αξία του πρώτου ακινήτου είναι 29.442.699 ευρώ ενώ του ιδανικού μεριδίου ποσοστού 22,10102% εξ αδιαιρέτου που θα εισφερθεί σε αξία 6.507.137 ευρώ και η αξία του δεύτερου ακινήτου 4.633.357 ευρώ ενώ του ιδανικού μεριδίου ποσοστού 22,10102% εξ αδιαιρέτου που θα εισφερθεί σε αξία 1.024.019 ευρώ.
Η αποτίμηση της αξίας των 947.269 μετοχών ονομαστικής αξίας 5,00 ευρώ η καθεμία, και 4.842.558 ομολογιών έκδοσης της εταιρίας με την επωνυμία «JPA ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ∆ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙ∆ΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ», ονομαστικής αξίας 1,00 ευρώ η καθεμία, με σταθερό επιτόκιο 5,75%, εξάμηνη εκτοκιστική περίοδο και ημερομηνία λήξης την 08.11.2034 (οι «Μετοχές JPA» και οι «Ομολογίες JPA», αντιστοίχως), που προγραμματίζεται να εισφερθούν στην Εταιρία από την μέτοχο «STERNER STENHUS GREECE AB» αποτιμήθηκε σε 7.356.237 ευρώ και των Ομολογιών JPA σε 5.138.001 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης