Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μαγική εικόνα η κατάσταση των τραπεζών στις ΗΠΑ, είναι υπερχρεωμένες

Μαγική εικόνα η κατάσταση των τραπεζών στις ΗΠΑ, είναι υπερχρεωμένες
Δεν είναι τόσο υγιείς όσο φαίνονται οι αμερικανικές τράπεζες, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.
Δεν είναι τόσο υγιείς όσο φαίνονται οι αμερικανικές τράπεζες, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.
Καταλύτης για τα κέρδη τους δεν είναι η επενδυτική τους δραστηριότητα, αλλά το κολοσσιαίο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.
Αν και οι δείκτες μόχλευσης των έξι μεγαλύτερων τραπεζών των ΗΠΑ ήταν κατά μέσο όρο σχεδόν 2 εκατοστιαίες μονάδες πάνω από τα επιτρεπόμενα, όπως τα ορίζει η αρμόδια ρυθμιστική αρχή, ο πραγματικός μέσος όρος, χωρίς τα μέτρα ελάφρυνσης, θα ήταν μόλις 0,84 εκατοστιαίες μονάδες.
Οι ρυθμιστικές αρχές επέτρεψαν στα αμερικανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να καθυστερήσουν να εμφανίσουν τον αντίκτυπο που επέφερε η πανδημική κρίση του κορωνοϊού στους ισολογισμούς τους, εγγράφοντας μικρότερες προβλέψεις από αυτές που θα έπρεπε.
Σε αυτό βοήθησαν και τα μορατόρια στα δάνεια.
Οι μαζικές αυξήσεις σε μετρητά και τα ταμειακά διαθέσιμα εξαιρούνται επίσης προσωρινά από τον υπολογισμό του δείκτη μόχλευσης, ο οποίος είναι ο δεσμευτικός περιορισμός για τις μεγαλύτερες τράπεζες κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Ακόμα και αν οι τράπεζες απείχαν πολύ από το να αποδειχθούν αφερέγγυες, οι αποζημιώσεις της Fed επέτρεψαν στις περισσότερες να συνεχίσουν να πληρώνουν μερίσματα.
«Δεν βρισκόμαστε στο 2008, όταν οι μεγάλες τράπεζες ήλθα αντιμέτωπες με την κατάρρευση.
Ωστόσο βαδίζουμε προς ένα αβέβαιο μέλλον λόγω της πανδημίας και οι μεγάλες τράπεζες δεν είναι σε τόσο καλή κατάσταση όσο εμφανίζονται», Marcus Stanley, διευθυντής πολιτικής της American for Financial Reform,

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης