Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

J.P. Morgan: Υποβάθμισε σε neutral από overweight τις τεχνολογικές μετοχές

J.P. Morgan: Υποβάθμισε σε neutral από overweight τις τεχνολογικές μετοχές
Σε «neutral» από «overweight» υποβάθμισε τη σύσταση της για τις μετοχές του κλάδου της τεχνολογίας η επενδυτική τράπεζα J.P. Morgan
Σε neutral από overweight υποβαθμίζει τον τεχνολογικό κλάδο, για πρώτη φορά την τελευταία διετία, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα J.P. Morgan.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε στους πελάτες της, «ρευστοποιήστε τα κέρδη σας.
Υποβαθμίζουμε τον τεχνολογικό κλάδο από overweigh σε neutral.
Παρά τους ισχυρούς ισολογισμούς, τις σημαντικές εξαγορές, τις διαρθρωτικές αλλαγές και τα υπέρογκα κέρδη, η υπεραπόδοση της Big Τech μάλλον θα αρχίσει να καταγράφει μείωση».
Η υποβάθμιση της J.P. Morgan έρχεται μετά την πτώση του Nasdaq 100 σχεδόν 9% (από τις 12 Οκτωβρίου μέχρι τις 2 Νοεμβρίου).


Γιατί, όμως, η αμερικανική τράπεζα μετέβαλε την εκτίμησή της για τις προοπτικές του κλάδου;
Όπως αναφέρει, «τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο οι αγορές θα αντιμετωπίσουν σημαντικούς κινδύνους.
Ο S&P 500 έχει περάσει τις τελευταίες 8 εβδομάδες υπό πίεση.
Συγκεκριμένα, ο SX5E δεν έχει σημειώσει κέρδη για τους τελευταίους 6 μήνες.
Παράλληλα, η Aξία έναντι του Momentum την περασμένη εβδομάδα αιωρήθηκε σε χαμηλά επίπεδα, με την απόδοση του γερμανικού bund να πέφτει.
Βέβαια, η ανάληψη κινδύνου μπορεί να επιβραβευθεί, καθώς οι εκλογές είναι μπροστά μας και οποιοδήποτε σαφές αποτέλεσμα είναι πιθανό να θεωρηθεί θετικό νέο, με τους επενδυτές να μπορούν να προσβλέπουν στη δημοσιονομική ώθηση».
Η ουσία, πάντως, είναι ότι η ηγεσία των ΗΠΑ ήταν συνεπής με την Ανάπτυξη να υπεραποδίδει έναντι της Αξίας, προεξαρχουσών των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών και των τραπεζών.


Συγχρόνως, πάντως, με την υποβάθμιση της τεχνολογίας, η JPM αναβαθμίζει τις τράπεζες, από Neutral σε Overweight, λόγω των προσδοκιών για υψηλότερες αποδόσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης