Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nagorno Karabakh: Έρευνα για τους ξένους μισθοφόρους ζητεί η Αρμενία

Nagorno Karabakh: Έρευνα για τους ξένους μισθοφόρους ζητεί η Αρμενία
Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας ζήτησε  να διεξαχθεί διεθνής έρευνα σχετικά με την παρουσία «ξένων μισθοφόρων» στο Nagorno Karabakh
Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας ζήτησε  να διεξαχθεί διεθνής έρευνα σχετικά με την παρουσία «ξένων μισθοφόρων» στο Nagorno Karabakh, αφού αρμενικές δυνάμεις ανέφεραν ότι αιχμαλώτισαν δύο μισθοφόρους από τη Συρία.
Το Αζερμπαϊτζάν έχει επανειλημμένως αρνηθεί την παρουσία ξένων μαχητών στην εμπόλεμη ζώνη. Το υπουργείο Άμυνας της χώρας δεν έχει προς το παρόν ανταποκριθεί σε αίτημα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters να σχολιάσει σχετικά.
Σφοδρές μάχες μαίνονται κοντά στην πρώτη γραμμή της σύρραξης πάνω από τον θύλακα και σε επτά περιοχές περιμετρικά, κατά τις οποίες περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι, και πιθανόν πολλοί περισσότεροι, έχουν σκοτωθεί, από τότε που οι εχθροπραξίες ξεκίνησαν πριν από έναν και πλέον μήνα.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Αρμενίας ανέφερε σήμερα ότι ο Αμυντικός Στρατός του Αρτσάχ, όπως ονομάζονται οι αρμενικές δυνάμεις στο του Nagorno Karabakh, αιχμαλώτισε έναν δεύτερο Σύρο μαχητή το Σαββατοκύριακο.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο μαχητής προέρχεται από την επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας.
Ένας άλλος μαχητής, από την πόλη Χάμα, αιχμαλωτίστηκε την Παρασκευή.
Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Nicole Pashinyan, σε μια ανάρτηση στο Facebook, επισήμανε πως η εμπλοκή «ξένων μισθοφόρων» αποτελεί «απειλή όχι μόνο για την ασφάλεια του Nagorno Karabakh και της Αρμενίας αλλά επίσης την ασφάλεια της διεθνούς κοινότητας και το θέμα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο μιας διεθνούς έρευνας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης