Τελευταία Νέα
Διεθνή

Twitter: Θα επισημαίνει tweets υποψηφίων που ισχυρίζονται πρόωρα τη νίκη στις αμερικανικές εκλογές (3/11)

Twitter: Θα επισημαίνει tweets υποψηφίων που ισχυρίζονται πρόωρα τη νίκη στις αμερικανικές εκλογές (3/11)
Reuters: Συνεχίζει τον αγώνα κατά της παραπληροφόρησης στις αμερικανικές εκλογές (3/11) η πλατφόρμα του Twitter
Προειδοποιητικές ετικέτες σε tweets από ορισμένους λογαριασμούς, συμπεριλαμβανομένων των υποψηφίων που ισχυρίζονται ότι νίκησαν στις εκλογές των ΗΠΑ πριν από τις επίσημες δηλώσεις αποτελεσμάτων, αναφέρει ο γίγαντας των social media, Twitter.

Σύμφωνα με το Reuters, η εταιρεία παρουσίασε λεπτομερέστερα τον τρόπο εφαρμογής της πολιτικής πριν από την ψηφοφορία της Τρίτης 3/11 σε ανακοίνωση της.
Ειδικότερα, η πλατφόρμα αναφέρει ότι οι χρήστες της, μεταξύ των οποίων και οι υποψήφιοι, δεν θα μπορούν να ανακηρύξουν τη νίκη τους παρά μόνο αν επιβεβαιώνεται από τα επίσημα αποτελέσματα ή αν θεωρείται δεδομένη από τις προβλέψεις τουλάχιστον δύο μεγάλων μέσων ενημέρωσης.
«Για να καθορίσουμε το αποτέλεσμα χρειαζόμαστε είτε μια ανακοίνωση των υπευθύνων της Πολιτείας για τις εκλογές, είτε μια πρόβλεψη από τουλάχιστον δύο δημοσιογραφικά όργανα πανεθνικής κάλυψης, τα οποία δημοσιεύουν τα αποτελέσματα κατά ανεξάρτητο τρόπο», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.
Το Twitter θα επισημαίνει τις αναρτήσεις που «περιλαμβάνουν πρόωρους ισχυρισμούς» και θα παραπέμπει τους χρήστες του σε επίσημες ιστοσελίδες για τα αποτελέσματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης