Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mersch (ΕΚΤ): Δεν επεκτείνεται η ευελιξία του PEPP σε άλλα προγράμματα αγοράς ομολόγων

Mersch (ΕΚΤ): Δεν επεκτείνεται η ευελιξία του PEPP σε άλλα προγράμματα αγοράς ομολόγων
Για τα υπόλοιπα προγράμματα αγοράς ομολόγων θα ισχύουν οι «κόκκινες γραμμές» της ΕΚΤ δήλωσε το μέλος του ΔΣ Yves Mersch
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα διευρύνει την ευελιξία του Προγράμματος Αγοράς Περιουσιακών Στοιχείων Έκτακτης Ανάγκης (Pandemic Emergency Purchase Programme - PEPP) για την καταπολέμηση της κρίσης της πανδημίας σε άλλα προγράμματα αγοράς ομολόγων, για τα οποία θα ισχύουν οι «κόκκινες γραμμές» της Κεντρικής Τράπεζας, δήλωσε τη Δευτέρα (2/11), το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Yves Mersch.
«Αυτό σημαίνει ότι το πρόγραμμα PEPP παραμένει ένα ξεχωριστό μέτρο νομισματικής πολιτικής εν σχέσει προς το Πρόγραμμα Αγοράς Ενεργητικού (APP)», δήλωσε ο Mersch, επικεφαλής του νομικού συμβουλίου της ΕΚΤ.
«Σύμφωνα με αυτές τις υφιστάμενες διασφαλίσεις, το APP δεν θα ‘‘κληρονομήσει’' τα χαρακτηριστικά του PEPP».
Πρόσθεσε ότι ενώ για το πρόγραμμα PEPP έχει προβλεφθεί κατ’ εξαίρεση ευελιξία, αυτό δεν μπορεί να λειτουργεί «χωρίς περιορισμούς» αλλά εντός των ορίων των στόχων που έχουν τεθεί.
Αυτό σημαίνει ότι εφόσον διαφοροποιηθούν τα κριτήρια της ΕΚΤ για την αγορά ομολόγων τίθεται ζήτημα με τον τι θα συμβεί με τα ομόλογα των κρατών του Νότου, της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα χρέους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης