Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σάμος: Στάχτη οι σκηνές γύρω από το ΚΥΤ - Νέο σοκ για τους κατοίκους στο Βαθύ μετά τον φονικό σεισμό

Σάμος: Στάχτη οι σκηνές γύρω από το ΚΥΤ - Νέο σοκ για τους κατοίκους στο Βαθύ μετά τον φονικό σεισμό
Η φωτιά επεκτάθηκε και έκαψε πάνω από 20 σκηνές, ωστόσο δεν κινδύνεψαν άνθρωποι - 3.900 μετανάστες και πρόσφυγες ζουν στην περιοχή, με το νησί να ασφυκτιά 
Νέο πλήγμα για τους κατοίκους στο Βαθύ μετά τον φονικό σεισμό της Παρασκευής (30/10), καθώς φωτιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα στον καταυλισμό δίπλα στο ΚΥΤ των προσφύγων.
Ειδικότερα, τα τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα στις 4.00 περίπου στο χώρο όπου βρίσκονται μερικές δεκάδες σκηνές, δίπλα στην δομή.
Η φωτιά επεκτάθηκε και έκαψε πάνω από 20 σκηνές, ωστόσο όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, δεν κινδύνεψαν άνθρωποι.
Η αντίδραση της Πυροσβεστικής οδήγησε να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά με το πρώτο φως της ημέρας (2/11), ωστόσο το συμβάν προκάλεσε νέα αναστάτωση στους περιοίκους, που ακόμη μετρούν ζημιές από την ισχυρότατη σεισμική δόνηση και παραμένουν «στο πόδι» από τους συνεχείς μετασεισμούς. 
Συνολικά, στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Σάμου και τον καταυλισμό γύρω από αυτό ζούν περιπου 3.900 άνθρωποι αριθμος αισθητά μειωμένος σε σχέση με νωρίτερα μέσα στο έτος οπότε στην ίδια περιοχή ζούσαν έως και 7.700 άνθρωποι.

Οργισμένη αντίδραση από τον Περιφερειάρχη

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κ. Μουτζούρης με δηλώσεις του επανήλθε στο αίτημα απομάκρυνσης όλων των δομών φιλοξενίας προσφύγων από τα νησιά:
«Η βραδινή φωτιά στο ΚΥΤ Βαθέος Σάμου, μετά τις μεγάλες καταστροφικές φωτιές στο ΚΥΤ Μοριας, επαναφέρει πιεστικά την αναγκαιότητα της αμεσου ολικής απομακρύνσεως των μεταναστών απο τις νήσους μας.
Η δε γειτνίαση των Κέντρων με δασικές εκτάσεις εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους», όπως υποστήριξε.
Λίγο αργότερα το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου με ανακοίνωσή του έκανε λόγο για μικρής έκτασης πυρκαγιά από την οποία κάηκαν περίπου 15 σκηνές, επιβεβαιώνοντας παράλληλα ότι οι διαμένοντες σε αυτές τις εκκένωσαν χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός. Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι μεταβαίνει στο σημείο ο ΓΓ Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο Μάνος Λογοθέτης.
Ο υπουργός Ν. Μηταράκης απέδωσε σε βραχυκύκλωμα την αιτία της φωτιάς, ενώ υπολόγισε τον αριθμό όσων μετακινήθηκαν σε ασφαλές μέρος σε 150.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης