Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αθήνα: Ενίσχυση των αστικών συγκοινωνιών από τη Δευτέρα 2/11 - Στους δρόμους πάνω από 100 λεωφορεία των ΚΤΕΛ

Αθήνα: Ενίσχυση των αστικών συγκοινωνιών από τη Δευτέρα 2/11 - Στους δρόμους πάνω από 100 λεωφορεία των ΚΤΕΛ
Πάνω από 100 λεωφορεία των ΚΤΕΛ θα κυκλοφορούν στους δρόμους της πρωτεύουσας 
Στους δρόμους της Αθήνας θα κυκλοφορούν από τη Δευτέρα 2/11 πάνω από 100 λεωφορεία των ΚΤΕΛ και μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου θα προστεθούν άλλα 100 λεωφορεία στο δυναμικό του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ), προκειμένου να ενισχυθεί το επίπεδο της εξυπηρέτησης στο δίκτυο των αστικών συγκοινωνιών.
Στην πλειοψηφία τους τα λεωφορεία αυτά δρομολογούνται σε περιφερειακές γραμμές (Βόρειας, Νότιας, Ανατολικής και Δυτικής Αττικής) ώστε να ενισχυθούν τα δρομολόγια στο κέντρο της Αθήνας με τα λεωφορεία των ΟΣΥ, τα οποία και αντικαθίσταται από τα ΚΤΕΛ.
Σημειώνεται ότι η σύμπραξη με τα ΚΤΕΛ κρίθηκε απαραίτητη, καθώς με αυτήν εντάσσονται συνολικά 200 οχήματα και 550 επιπλέον οδηγοί σε ημερήσια βάση στο σύστημα των αστικών συγκοινωνιών αρμοδιότητας ΟΑΣΑ.
Από τα 200 λεωφορεία των ΚΤΕΛ, τα 164 είναι κανονικά (12 μέτρων), τα 30 αρθρωτά (18 μέτρων) και τα 6 μικρολεωφορεία (8 μέτρων), ενώ οι γραμμές που θα εκτελούν συγκοινωνιακό έργο είναι:
-Γραμμές περιοχής Βόρειας Αττικής: Στην κατηγορία αυτή ανήκουν γραμμές που συνδέουν την περιοχή της Κηφισιάς με περιοχές όπως η Ροδόπολη, το Κρυονέρι, ο 'Αγιος Στέφανος, ο Διόνυσος, οι Θρακομακεδόνες.
-Γραμμές περιοχής Νότιας Αττικής: Στην κατηγορία αυτή ανήκουν οι γραμμές οι οποίες συνδέουν το σταθμό του μετρό «Ελληνικό» με περιοχές όπως η Σαρωνίδα, η Βάρκιζα, η Γλυφάδα.
-Γραμμές περιοχής Δυτικής Αττικής: Στην κατηγορία αυτή ανήκουν γραμμές οι οποίες συνδέουν την περιοχή της Ελευσίνας με περιοχές όπως ο Ασπρόπυργος, η Μάνδρα, η Μαγούλα.
-Γραμμές περιοχής Ανατολικής Αττικής: Στην κατηγορία αυτή ανήκουν γραμμές που συνδέουν τους σταθμούς μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας και Νομισματοκοπείο με περιοχές όπως η Ανθούσα, η Αρτέμιδα, το Κορωπί, η Παλλήνη, η Ραφήνα.
Ακόμη, μέσα στο επόμενο τρίμηνο αναμένεται να έχουν φτάσει στην Αθήνα και άλλα 300 λεωφορεία (ηλικίας έως 10 ετών) τα οποία θα προμηθευτεί ο ΟΑΣΑ με τη μέθοδο leasing, ενώ στη συνέχεια έχει προγραμματιστεί η προκήρυξη διαγωνισμού για την αγορά νέων λεωφορείων.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης