Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σλοβακία- κορωνοϊός: Διενέργεια τεστ στον μισό πληθυσμό - Πανω από 25 χιλ. κρούματα

Σλοβακία- κορωνοϊός: Διενέργεια τεστ στον μισό πληθυσμό - Πανω από 25 χιλ. κρούματα
Tο τεστ έκαναν 2,58 εκατομμύρια άνθρωποι στη Σλοβακία και από αυτούς, οι 25.850 ή ποσοστό 1% βρέθηκαν θετικοί
Σε τεστ αντιγόνων για την Covid-19 υποβλήθηκε σχεδόν ο μισός πληθυσμός της Σλοβακίας μόνο το Σάββατο 31/10, πρώτη ημέρα του διήμερου προγράμματος για την εξέταση και των 5,5 εκατ. κατοίκων της χώρας.
Ειδικότερα, το τεστ έκαναν 2,58 εκατομμύρια άνθρωποι και από αυτούς, οι 25.850 ή ποσοστό 1% βρέθηκαν θετικοί και θα πρέπει να μπουν τώρα σε καραντίνα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας Jaroslav Nad.
Πάντως, η κυβέρνηση της Σλοβακίας σχεδιάζει να υποβάλει σε εξετάσεις σχεδόν όλον τον πληθυσμό, εκτός από τα παιδιά ηλικίας κάτω των 10 ετών και ήδη πάνω από 40.000 γιατροί, νοσηλευτές και υποστηρικτές ομάδες αποτελούμενες από στρατιώτες, αστυνομικούς, δημοσίους υπαλλήλους και εθελοντές στελέχωσαν τα περίπου 5.000 ιατρεία όπου και γίνονται τα τεστ δωρεάν.
Αν και η εξέταση γίνεται σε εθελοντική βάση, όσοι δεν εξεταστούν θα μπουν σε καραντίνα και θα τους απαγορευτεί να πηγαίνουν στη δουλειά τους.
Στα σχέδια των αρχών είναι να γίνει και ένας δεύτερος γύρος εξετάσεων το επόμενο Σαββατοκύριακο, ώστε να εντοπίσουν τυχόν κρούσματα που δεν βγήκαν θετικά στην πρώτη φάση ή όσοι μπορεί να μολύνθηκαν στο μεσοδιάστημα.
Στο μεταξύ, την Κυριακή 1/11 η Σλοβακία κατέγραψε 2.282 νέα κρούσματα, χωρίς να περιλαμβάνονται σε αυτά όσοι βρέθηκαν θετικοί στα χθεσινά τεστ.
Συνολικά στη χώρα ο αριθμός των κρουσμάτων  από την έναρξη της πανδημίας ανέρχεται σε 59.946, ενώ οι νεκροί φτάνουν τους 219.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης