Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκλογές ΗΠΑ 3/11/2020: Ο Biden έχει πιθανότητα νίκης 66% και ο Trump 39% με βάση τις δημοσκοπήσεις – Ο νικητής μπορεί να μην βγει άμεσα

Εκλογές ΗΠΑ 3/11/2020: Ο Biden έχει πιθανότητα νίκης 66% και ο Trump 39% με βάση τις δημοσκοπήσεις – Ο νικητής μπορεί να μην βγει άμεσα
Με βάση τα δημοσκοπικά ευρήματα στις 3 Νοεμβρίου 2020 θα έχουμε είτε νικητή τον Biden, είτε επαναληπτικές εκλογές και δικαστικές αποφάσεις για αμφισβητούμενα αποτελέσματα
Για ρευστό εκλογικό αποτέλεσμα στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ στις 3 Νοεμβρίου 2020 κάνουν λόγο δημοσκόποι και πολιτικοί αναλυτές.
Με βάση τα δημοσκοπικά ευρήματα προηγείται ο δημοκρατικός Biden με ποσοστό 51,3% έναντι του Trump των Ρεπουμπλικάνων με ποσοστό 43,5% ή διαφορά 7,8 μονάδες.  
Αυτή τη στιγμή έχει πιθανότητα 66% για μια νίκη ο Biden , η οποία έχει αυξηθεί από πριν από μια εβδομάδα καθώς το ποσοστό ήταν 62,9% και επίσης υψηλότερο από πριν από τέσσερις εβδομάδες.
 Μια νίκη για τον Trump έχει περίπου 39% πιθανότητα σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα, η οποία είναι ελαφρώς αυξημένη από 37,1% πριν από μια εβδομάδα.
Με βάση όλες τις δημοσκοπήσεις - που παρακολουθεί το Real Clear Politics καταλήγει περίπου στα ίδια συμπεράσματα.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/rcp%20polls.jpg?itok=vxZgiFwYhttps://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/toss%20ups.jpg?itok=bFlheTlj

Ωστόσο αξιολογώντας τις δημοσκοπήσεις σε αμφίρροπές  πολιτείες, ο Biden προηγείται σε όλα τα πεδία της μάχης, αλλά χάνει πολιτείες όπως το Οχάιο, την Αριζόνα και το Τέξας.
Υπό δημοσκοπικές συνθήκες ο Biden θα έπαιρνε μια άνετη νίκη στο Electoral College (EC) 346 οι δημοκρατικοί προς 192 οι ρεπουμπλικάνοι.
Ωστόσο σε ορισμένες κορυφαίες πολιτείες όπως (FL, PA, MI, WI, NC, AZ), ο Biden προηγείται +3,1 μονάδες, ποσοστό μειωμένο σε σχέση με διαφορές 5% πριν λίγες εβδομάδες με την Αριζόνα να περνάει στον Trump τις τελευταίες 24 ώρες.
Εάν οι δημοσκοπήσεις πέσουν έξω όπως και το 2016 – και εφαρμόσουμε τα δεδομένα 2016, όπως έκανε η Bank of America – Πολιτείες όπως η Φλόριντα, η Βόρεια Καρολίνα, η Πενσυλβάνια, η Γεωργία, η Αϊόβα και το Μέιν θα περάσουν στον Trump.
•    Arizona: Trump +0.6
•    Florida: Biden +1.2
•    Michigan: Biden +6.5
•    North Carolina: Biden +1.2
•    Pennsylvania: Biden +3.7
•    Wisconsin: Biden +6.4
•    Georgia: Biden +0.8
•    Iowa: Biden +1.2
•    Maine 2: Biden +2.7
•    Minnesota: Biden +4.7
•    Nebraska-2: Biden +7.8
•    Nevada: Biden +4.0
•    Ohio: Tie
•    Texas: Trump +2.3
Αυτά τα ποσοστά στη συνέχεια προσαρμόζονται εφαρμόζοντας τα ίδια ποσοστά σφάλματος όπως παρατηρήθηκαν κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας του 2016 και τα αποτελέσματα εμφανίζονται στον παρακάτω πίνακα:
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/trump%20vs%20biden%202016%20errors.jpg?itok=vHWgzVqn
Είναι αξιοσημείωτο, αν οι δημοσκοπήσεις είναι τόσο λάθος όσο ήταν το 2016, ο Trump θα κέρδιζε με 279 από τις 538 εκλογικές έδρες, ενώ ο Biden θα ελάμβανε 259.
Ωστόσο, το περιθώριο της νίκης θα ήταν εντός 0,5% στο Ουισκόνσιν (για τον Biden) και τη Γεωργία (για τον Trump), κάτι που θα προκαλούσε επανακαταμέτρηση και καθυστέρηση των τελικών αποτελεσμάτων.
Επιπλέον, το περιθώριο στην Πενσυλβάνια και τη Φλόριντα θα ήταν μικρότερο από 1%, μετατρέποντας την εκλογική βραδιά σε θρίλερ.
Εν ολίγοις, ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί στις 3 Νοεμβρίου, ο νικητής δεν θα είναι άμεσα γνωστός.
Με βάση το Bloomberg όλα αυτά σημαίνουν ότι η νίκη του Trimp  στις 3 Νοεμβρίου 2020 θα αποτελούσε μια ιστορικά εντυπωσιακή αποτυχία από τις εταιρίες δημοσκοπήσεων, ξεπερνώντας ακόμη και την αποτυχία του 2016.
Ενώ οι πιθανότητες του προέδρου να επανεκλεγεί δεν είναι μηδενικές, οι δημοσκοπήσεις βλέπουν νίκη Biden.
Εάν ο Trump κερδίσει, στις εκλογές στις 3 Νοεμβρίου 2020, αυτό θα είχε επιπτώσεις για τις εταιρίες δημοσκοπήσεων αναφέρει η SurveyUSA , μια εταιρεία δημοσκοπήσεων στις ΗΠΑ.
Με βάση τα δημοσκοπικά ευρήματα στις 3 Νοεμβρίου 2020 θα έχουμε είτε νικητή τον Biden, είτε επαναληπτικές εκλογές και  δικαστικές αποφάσεις για αμφισβητούμενα αποτελέσματα.
Η πιθανότητα αποφασιστικής νίκης του Trump δεν είναι βασικό σενάριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης