Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Κρατείται ύποπτος για την επίθεση στον Ελληνορθόδοξο ιερέα στη Λυών

tags :
Γαλλία: Κρατείται ύποπτος για την επίθεση στον Ελληνορθόδοξο ιερέα στη Λυών
Ο δράστης τράπηκε σε φυγή μετά τον πυροβολισμό έξω από την εκκλησία, ανακοίνωσε νωρίτερα η αστυνομία
Ένας ύποπτος συνελήφθη μετά τα πυρά που δέχτηκε νωρίτερα το Σάββατο 31/10/2020 ορθόδοξος ιερέας ελληνικής καταγωγής Νικόλαος Κακαβελάκης στη γαλλική πόλη Λιόν, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.
Η πηγή δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει εάν ο συλληφθείς είναι ο δράστης της επίθεσης.
Ο δράστης τράπηκε σε φυγή μετά τον πυροβολισμό έξω από την εκκλησία, ανακοίνωσε νωρίτερα η αστυνομία.
Οι τοπικές αρχές και η εισαγγελία ανέφεραν ότι δεν είναι ακόμη σαφές ποια ήταν τα κίνητρα του ατόμου αυτού.
Δεν είναι ακόμη σαφές γιατί ένας δράστης επίθεσης πυροβόλησε έναν ορθόδοξο ιερέα ελληνικής καταγωγής  δήλωσε δήμαρχος της Λυών Gregory Doucet σε σχόλιά του στην τηλεόραση.
Πηγή προσκείμενη στους τοπικούς εισαγγελείς στη γαλλική πόλη είπε ότι η εισαγγελία έχει ξεκινήσει έρευνα για απόπειρα δολοφονίας.

Καταδίκη από το υπουργείο Εξωτερικών

Την επίθεση εναντίον Ορθοδόξου ιερέα, ελληνικής καταγωγής, πλησίον του Ιερού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Λυών της Γαλλίας, καταδικάζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.
Επίσης, το υπουργείο Εξωτερικών ενημερώνει πως βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες γαλλικές αρχές.

Ιερώνυμος: Ξεπερνάει την ανθρώπινη λογική η φρίκη

«Ξεπερνάει την ανθρώπινη λογική αυτή η φρίκη.
Μία θρησκεία να οπλίζει τα χέρια τυφλωμένων από το μίσος τρομοκρατών. Και ακραία μισαλλόδοξοι και φανατικοί άνθρωποι, φονταμενταλιστές της βίας και του θανάτου, να χρησιμοποιούν μια θρησκεία ως σφαίρα που στοχεύει στην καρδιά της ελευθερίας, και δη της θρησκευτικής ελευθερίας των άλλων, ως όπλο για την εξάλειψη κάθε αντίθετης άποψης και κάθε ανθρώπου που στον πολιτισμένο κόσμο έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να την εκφράζει, ως μάχαιρα που σφαγιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα».
Τη δήλωση αυτή έκανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο οποίος αναμένεται να επικοινωνήσει εντός της ημέρας με τον Μητροπολίτη Γαλλίας Εμμανουήλ προκειμένου να του εκφράσει την οδύνη του για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά Ορθόδοξου ιερέα, ελληνικής ιθαγένειας, που μόλις έκλεινε τον ναό όπου υπηρετούσε, στην πόλη Λυών της Νοτιοανατολικής Γαλλίας.

Michel: Καταδικάζουμε τη φρικτή επίθεση σε βάρος του Ελληνορθόδοξου ιερέα στη Λυών

Στην καταδίκη της επίθεσης σε βάρος ελληνορθόδοξου ιερέα που σημειώθηκε στη Λυών προχώρησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
«Καταδικάζουμε αυτήν τη νέα φρικτή πράξη στη Λυών» τόνισε ο Charles Michel συμπληρώνοντας ότι «όλες οι σκέψεις μας είναι στον ιερέα που είναι μεταξύ ζωής και θανάτου».
«Στην Ευρώπη, η ελευθερία της συνείδησης είναι δεδομένη για όλους και πρέπει να γίνεται σεβαστή, η βία είναι απαράδεκτη και καταδικάσιμη στη δημοκρατία» κατέληξε ο Michel.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης