Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο διεθνής Τύπος για το διάγγελμα Μητσοτάκη και τα νέα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοΐό

Ο διεθνής  Τύπος για το διάγγελμα Μητσοτάκη και τα νέα περιοριστικά μέτρα για τον  κορωνοΐό
Δημοσιεύματα του ξένου Τύπου για τα νέα περιοριστικά μέτρα στην Ελλάδα
Με εκτενή δημοσιεύματα ο ξένος Τύπος κάλυψε τα νέα περιοριστικά μέτρα για τον  Covid -19 που ανακοίνωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το Σάββατο (31/10/2020).
Μερικό lockdown ενός μήνα ανακοίνωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός με διακοπή λειτουργίας εστιατορίων και άλλων δραστηριοτήτων ψυχαγωγίας στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις από 3/11, γράφει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).
Πρέπει να ενεργήσουμε τώρα, πριν οι μονάδες εντατικής θεραπείας λυγίσουν υπό την πίεση ζωών σε κίνδυνο, ο ιός επιτίθεται σε κύματα και πρέπει να προσαρμοστούμε γρήγορα, είπε ο πρωθυπουργός, σημειώνει το AFP.
Η Ελλάδα έχει καταγράψει περισσότερα από 37.000 κρούσματα κορωνοϊού από τον Φεβρουάριο, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 1.600 την Παρασκευή (30/10).
Ο ιός εμφανίζει δυναμική επιτάχυνσης από τον  Αύγουστο με συνολικά 620 νεκρούς.
Image
Η Ελλάδα θα επεκτείνει την νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας και θα κλείσει εστιατόρια και μπαρ στις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της χώρας για ένα μήνα από τις 3 Νοεμβρίου για να περιορίσει την αναζωπύρωση του Covid -19 επισημαίνει το Reuters.
Η χώρα ανέφερε λιγότερα κρούσματα του νέου κορωνοϊού από ό, τι στην Ευρώπη, αλλά έχει σημειώσει σταδιακή αύξηση των κρουσμάτων από τις αρχές Οκτωβρίου.
Εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες, κινηματογράφοι, μουσεία και κλειστά γυμναστήρια θα κλείσουν από την ερχόμενη Τρίτη, 3 Νοεμβρίου, για περίοδο ενός μήνα σε όλη τη βόρεια Ελλάδα και την περιοχή της Αττικής, αναφέρει το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων.
Οι επιχειρήσεις λιανικής, η βιομηχανία και τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά, όπως και τα ξενοδοχεία και τα κομμωτήρια.
Το μερικό lockdown επηρεάζει τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της χώρας.
 Η Αττική έχει πληθυσμό 3,9 εκατομμύρια και οι περιοχές της Βόρειας Ελλάδα περίπου 1,5 εκατομμύριο.
Image
Η Ελλάδα εφαρμόζει περαιτέρω μέτρα για να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού μετά από μια άνοδο στα τέλη Οκτωβρίου όπου τα καθημερινά κρούσματα ξεπέρασαν τα 1.000 για πρώτη φορά από τον Μάρτιο, επισημαίνει το Bloomberg.
«Πρέπει να δράσουμε τώρα πριν οι μονάδες εντατικής θεραπείας λυγίσουν κάτω από το βάρος των ζωών που κινδυνεύουν», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ομιλία του το Σάββατο (31/10/2020).
Ο Έλληνας  πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους ανεξάρτητα από το επίπεδο κινδύνου μετάδοσης.
Η Ελλάδα θα χωριστεί σε δύο ζώνες - υψηλού κινδύνου και υπό επιτήρηση - με τη Βόρεια Ελλάδα και την πρωτεύουσα, την Αθήνα στην πρώτη κατηγορία.
Μπαρ, εστιατόρια, μουσεία, θέατρα και γυμναστήρια σε ζώνες υψηλού κινδύνου θα κλείσουν ενώ η απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα θα ξεκινήσει μισή ώρα νωρίτερα, δηλαδή τα μεσάνυχτα.
Τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ στις 3 Νοεμβρίου και θα παραμείνουν σε ισχύ για τον υπόλοιπο μήνα, γράφει το Bloomberg.
Η ελληνική κυβέρνηση θα εισαγάγει περαιτέρω μέτρα οικονομικής στήριξης ύψους 1,5 δισεκατομμυρίου ευρώ,όπως δάνεια, ειδικές οικονομικές ενισχύσεις και ευνοϊκότερους όρους για την πληρωμή των φόρων και των ασφαλιστικών υποχρεώσεων.
«Με ένα ισχυρό σχέδιο τον Νοέμβριο, θα είμαστε σε θέση να έχουμε έναν πιο αισιόδοξο Δεκέμβριο με μια όσο το δυνατόν πιο ομαλή κοινωνική ζωή και περισσότερη δραστηριότητα για την περίοδο των Χριστουγέννων και των διακοπών», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνει το Bloomberg.
Image

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης