Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ξέμεινε από καύσιμα ο κλάδος της Ενέργειας, οι μετοχές σημειώνουν απώλειες έως -60%

Ξέμεινε από καύσιμα ο κλάδος της Ενέργειας, οι μετοχές σημειώνουν απώλειες έως -60%
Οι ενεργειακές εταιρείες υποφέρουν από την πτώση στη ζήτηση
Οι μετοχές του ενεργειακού τομέα υφίστανται τις μεγαλύτερες απώλειες στην Ιστορία τους.
Πιο συγκεκριμένα, πηγαίνοντας πίσω στο 1928, έχουν απολέσει πάνω από 60% της αξίας τους στον δείκτη βαρόμετρο του αμερικανικού χρηματιστηρίου S&P 500, σύμφωνα με το Sundial Capital Research.
Υπολογίζοντας τις μεγαλύτερες πτώσεις αναφορικά με τις αποδόσεις της τελευταίας τριετία, η Sundial εκτιμά πως αυτές σταματούν γύρω στο -35%.
Όμως, η κατανάλωση ενέργειας χτυπήθηκε σφόδρα από την πανδημική κρίση του κορωνοϊού καθώς και από τους δρακόντειους περιορισμούς στις μετακινήσεις των πληθυσμών ανά τον κόσμο.
Πίσω στο παρόν, η βιομηχανία πετρελαίου, λόγω του δεύτερου κύματος κρουσμάτων, αναμένεται να δει νέα μεγάλη πτώση στις πωλήσεις της, από τον Μάρτιο του 2020, οπότε ξέσπασε η Covid-19.
Ο κλάδος της ενέργειας βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο μέχρι να επιτραπούν ξανά τα ταξίδια, από τα οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η παγκόσμια κατανάλωση, επεσήμανε ο Rob Haworth, αναλυτής της U.S. Bank Wealth
The energy sector tumbles amid coronavirus restrictions
Ένα νέο, δεύτερο κύμα κρουσμάτων κορωνοϊού τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ θα επιδεινώσει τα περιοριστικά μέτρα.
Ο διεθνής οργανισμός ενέργειας αναμένει ότι η παγκόσμια κατανάλωση δεν πρόκειται να επανέλθει στα προ κρίσης επίπεδα μέχρι το 2023.
Εάν, φυσικά, η ανάκαμψη καθυστερήσει, η κατανάλωση θα χρειαστεί ακόμα περισσότερα χρόνια ώστε να αποκατασταθεί πλήρως.
Η ενέργεια ήταν ο τομέας του S&P 500 με τις χειρότερες επιδόσεις φέτος, καθώς γνώρισε μείωση πάνω από 50%, απέχοντας από τον τεχνολογικό κλάδο περίπου 70 ποσοστιαίες μονάδες.
Η Occidental Petroleum Corp., η Diamondback Energy Inc. και η Marathon Oil Corp. απώλεσαν περισσότερο από 70% από τις αρχές του 2020 σε ό, τι αφορά την τρέχουσα χρηματιστηριακή τους αξία, ωθώντας τον κλάδο σε ιστορικά χαμηλά.
Ως αποτέλεσμα, οι εταιρείες προβαίνουν σε δραστικές περικοπές προσωπικού, με την ExxonMobil να απολύει 15% των υπαλλήλων της μέχρι το τέλος του έτους.
Η εταιρεία ανέφερε ζημίες για το γ’ τρίμηνο ύψους 680 εκατομμυρίων δολ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης