Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκλογές ΗΠΑ: Στα 85 εκατομμύρια έφτασε η συμμετοχή στην πρώιμη ψηφοφορία – Άνοικτό το αποτέλεσμα

Εκλογές ΗΠΑ: Στα 85 εκατομμύρια έφτασε η συμμετοχή στην πρώιμη ψηφοφορία – Άνοικτό το αποτέλεσμα
RealClearPolitics: Στο 7,8% μειώθηκε το προβάδισμα του Biden - Τι δείχνει η περίπτωση του Texas 
Με μόλις τέσσερις ημέρες να απομένουν για τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, περισσότεροι από 85 εκατομμύρια Αμερικανοί ψήφισαν, συμπεριλαμβανομένων 9 εκατομμυρίων στο Τέξας, όπου ο υπουργός Εσωτερικών της πολιτείας δήλωσε την Παρασκευή (30/10) ότι η συμμετοχή στην πρόωρη ψηφοφορία προσέγγισε τη συνολική προσέλευση του 2016.
Nα σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη RealClearPolitics η υπεροχή του Biden έναντι του Biden έχει συρρικνωθεί στο 7.8%
Η πρόωρη ψηφοφορία σημείωσε ρεκόρ σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, με το ποσοστό συμμετοχής σε εθνικό επίπεδο να ξεπερνά το 60% του συνόλου του 2016, σύμφωνα με τις ΗΠΑ. U.S. Elections Project του Πανεπιστημίου της Florida.
Ωστόσο, το Τέξας είναι η δεύτερη πολιτεία, μετά τη Χαβάη, που έσπασε της συμμετοχής του 2016.
Σήμερα Παρασκευή (30/10) είναι η τελευταία ημέρα της πρόωρης ψηφοφορίας σε πολλές πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης της Georgia και της Arizona.
Το Τέξας έχει na ψηφίσει έναν Δημοκρατικό για πρόεδρο από το 1976, αλλά οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο υποψήφιος του Δημοκρατικού Joe Biden προηγείται μεταξύ όσων συμμετείχαν στην προωτη ψηφοφορία.

To ντέρμπι του Τεξας

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν επίσης ότι ο Biden σε απόατση ανάσας με τον Ρεπουμπλικανικό Πρόεδρο Donald Trump στο Τέξας.
Ο Trump δήλωσε από το Λευκό Οίκο την Παρασκευή (30/10), «στο Τέξας τα πάμε πολύ καλά».
Συμφωνα με τους υπεύθυνους της εκστρατείας Trump, o πρόεδρος προηγείται με εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους στην πρώιμη ψηφοφορία.
Ο Trump κέρδισε το Τέξας με ποσοστό 9% μονάδων το 2016, όταν η συνολική προσέλευση έφτασε τα 8.969.226, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.
Όλα δείχνουν ότι το αποτέλεσμα είναι ανοικτό, ενώ το ύψος της πρώιμης συμμετοχής θέτει εν αμφιβόλων τα αποτελέσματα των σφυγμομετρήσεων που θα έπρεπε να έχουν μεγαλύτερα δείγματα ώστε να καλύψουν τη διαφορά τη συμμετοχή.
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης