Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρώσοι χάκερς επιτέθηκαν στην προεκλογική εκστρατεία των ΗΠΑ - Κατηγορούνται για ανάμειξη και στις εκλογές του 2016

Ρώσοι χάκερς επιτέθηκαν στην προεκλογική εκστρατεία των ΗΠΑ - Κατηγορούνται για ανάμειξη και στις εκλογές του 2016
Η «Fancy Bear» κατηγορείται για ανάμειξη και στις προεδρικές εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ ενώ τώρα έβαλε στο στόχαστρο διευθύνσεις email του Δημοκρατικού Κόμματος στην Καλιφόρνια και την Ιντιάνα, καθώς και οργανισμούς στην Ουάσινγκτον και την Νέα Υόρκη
Νέο χτύπημα από την ομάδα των Ρώσων χάκερς «Fancy Bear».
Στο στόχαστρό τους αυτή τη φορά βρέθηκε η εκστρατεία των εκλογών που αναμένεται να πραγματοποιούν στις ΗΠΑ στις 3 Νοεμβρίου 2020.

Η «Fancy Bear» κατηγορείται για ανάμειξη και στις προεδρικές εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ ενώ τώρα έβαλε στο στόχαστρο διευθύνσεις email του Δημοκρατικού Κόμματος στην Καλιφόρνια και την Ιντιάνα, καθώς και οργανισμούς στην Ουάσινγκτον και την Νέα Υόρκη.
Πολλές από τις απόπειρες κυβερνοεπιθέσεων αυτές εντοπίσθηκαν από την Microsoft Corp κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.
Η δραστηριότητα των χάκερς δίνει μία εικόνα για τον τρόπο με τον οποίο οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες στοχοποιούν τις Ηνωμένες Πολιτείες στην πορεία προς τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.
Οι στόχοι που εντοπίσθηκαν από το πρακτορείο Reuters, στους οποίους περιλαμβάνεται το Center for American Progress, το Council on Foreign Relations και το Carnegie Endowment for International Peace με έδρα την Ουάσινγκτον, δήλωσαν ότι δεν έχουν στοιχεία για «επιτυχείς» απόπειρες κυβερνοεπιθέσεων εναντίον τους.
Η ομάδα Fancy Bear ελέγχεται από την ρωσική στρατιωτική υπηρεσία Πληροφοριών και ήταν υπεύθυνη για το χακάρισμα των λογαριασμών email του επιτελείου της Clinton πριν από τις εκλογές του 2016, σύμφωνα με την αναφορά του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης που συντάχθηκε το 2018.
Τα στοιχεία για την δραστηριότητα της ομάδας Fancy Bear ακολούθησαν την ανακοίνωση της Microsoft τον περασμένο μήνα, ότι η ομάδα έκανε απόπειρες πειρατείας εναντίον περισσότερων των 200 οργανισμών, πολλοί από τους οποίους συνδέονται με τις εκλογές του 2020, σύμφωνα με την εταιρεία.

Τι απαντούν οι δύο πλευρές

Ο εκπρόσωπος της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος δήλωσε ότι «προκαλεί έκπληξη» το γεγονός ότι ξένοι παράγοντες αποπειρώνται να αναμειχθούν στις εκλογές.
Η ρωσική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι δεν αναμειγνύεται στις αμερικανικές εσωτερικές υποθέσεις και αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με την ομάδα Fancy Bear, χαρακτηρίζοντας «fake news» τις κατηγορίες.
Το προεκλογικό επιτελείο του Trump δεν απάντησε στις ερωτήσεις που του απευθύνθηκαν.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης