Τελευταία Νέα
Διεθνή

Daily Sabah: Ο Macron προσπαθεί να εκδικηθεί την Τουρκία, ζητάει κυρώσεις, είναι επικίνδυνος για την Ευρώπη

Daily Sabah: Ο Macron προσπαθεί να εκδικηθεί την Τουρκία, ζητάει κυρώσεις, είναι επικίνδυνος για την Ευρώπη
Ο Τούρκος πρόεδρος Erdogan ήταν εξοργισμένος από την ισλαμοφοβική στάση του Macron και τις επιθέσεις εναντίον του προφήτη του Ισλάμ
Ο Γάλλος πρόεδρος E. Macron είναι επικίνδυνος αναφέρει η τουρκική Daily Sabah.
 Η κυβέρνησή Macron όχι επέτρεψε προσβλητικές απεικονίσεις του Προφήτη Μωάμεθ, που αποτελεί προσβολή κατά των ιερών αξιών των Μουσουλμάνων, αλλά τις προβάλλει σε δημόσια κτίρια στο όνομα της ελεύθερης έκφρασης.
Ο Τούρκος πρόεδρος Erdogan ήταν εξοργισμένος από την ισλαμοφοβική στάση του Macron και τις επιθέσεις εναντίον του προφήτη του Ισλάμ και αμφισβήτησε την ψυχική υγεία του Γάλλου Προέδρου.
Ο Erdogan προειδοποίησε επίσης τους Ευρωπαίους ηγέτες για τον επικείμενο κίνδυνο:
«Οι συνετοί, ηθικοί και συνειδητοί ηγέτες της Ευρώπης πρέπει να γκρεμίσουν τα τείχη του φόβου και να αρχίσουν να μιλούν για την ισλαμοφοβία και το αντι-μουσουλμανικό συναίσθημα.
Χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, οι Ευρωπαίοι πολιτικοί πρέπει να σταματήσουν την εκστρατεία μίσους με επικεφαλής τον Macron»
Ο λεκτικός πόλεμος είναι μέρος μιας ευρύτερης αντιπαράθεσης μεταξύ του Erdogan και του Macron.
Μετά τη Συρία, την Ανατολική Μεσόγειο, τη Λιβύη και το Nagorno Karabakh, το ζήτημα του Ισλάμ πυροδότησε εντάσεις μεταξύ των δύο ηγετών.
Ο Γάλλος πρόεδρος, ο οποίος γνωρίζει ότι ο ηγέτης της Τουρκίας αντιτίθεται σε ορισμένους Άραβες ηγέτες θα αντιδράσει σε μια επίθεση εναντίον του Ισλάμ.
Αντί να καταπολεμά τη συστηματική ισλαμοφοβία, προωθεί τη γαλλική κοσμικότητα και προσπαθεί να επιβάλει τη λεγόμενη ατζέντα μεταρρυθμίσεων στο Ισλάμ.
Ο Macron σκοπεύει να θεσπίσει νέους νόμους για την περαιτέρω καταστολή του μουσουλμανικού τρόπου ζωής.
Η κυβέρνησή του ετοιμάζεται να κάνει νέα βήματα σχετικά με την ισλαμική μαντίλα, την εκπαίδευση ιμάμηδων και αραβικών γλωσσών.
Η νέα πολιτική απειλεί επίσης να μετατρέψει τη μουσουλμανική κοινότητα της Γαλλίας σε «παράλληλη κοινωνία» και να ενδυναμώσει τους υποστηρικτές της βίας.
Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, επίσης, αντιμετώπισαν θετικά την ισλαμοφοβική ατζέντα του Macron και οι αριστερές ομάδες που υπερασπίζονταν τα δικαιώματα των μουσουλμάνων, έχουν επίσης στοχοποιηθεί.
Στο όνομα της καταπολέμησης του ισλαμικού «αυτονομισμού», ο Macron δημιουργεί ένα φανταστικό τέρας που πρέπει να εξοντωθεί.
Έχοντας αυτοπεποίθηση ότι στη Γαλλία το κίνημα κατά του Erdogan είναι ισχυρό επιδιώκει να εξομοιώσει το Ισλάμ με την Τουρκία και τον πρόεδρό της.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Macron θα ήθελε να επηρεάσει τους Ευρωπαίους ηγέτες να επιβάλλουν κυρώσεις στην Τουρκία τον Δεκέμβριο.
Ο Γάλλος πρόεδρος επιδιώκει απεγνωσμένα να εκδικηθεί τις απώλειές που υπέστη από την Τουρκία στη Βόρεια Αφρική, την Ανατολική Μεσόγειο, τη Συρία και τον Καύκασο.
Αυτό που είναι δύσκολο να γίνει κατανοητό, ωστόσο, είναι ότι ο Γάλλος πρόεδρος φαίνεται να αγνοεί τους κινδύνους προσβολής των ιερών αξιών περίπου 2 δισεκατομμυρίων Μουσουλμάνων και επιβολής της ατζέντας του για «μεταρρύθμιση».
Γιατί ο Macron υποβαθμίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα του ως αποτέλεσμα της αποξένωσης 30 εκατομμυρίων Ευρωπαίων Μουσουλμάνων - συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 5 εκατομμυρίων Μουσουλμάνων στη Γαλλία;
Κρίνοντας από τις αρχικές αντιδράσεις, η Ευρώπη δεν θα ακούσει την προειδοποίηση του Erdogan ενάντια σε «μια εκστρατεία εναντίον των μουσουλμάνων παρόμοια με αυτό που οι Εβραίοι  έπρεπε να υπομείνουν πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο». Η Marine Le Pen, η οποία ηγείται του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου (RN), έχει ήδη ζητήσει μια γενική απαγόρευση της ισλαμικής μαντίλας σε δημόσιους χώρους.
Ας μην υποτιμήσουμε τον αντίκτυπο των ακροδεξιών κινημάτων  στην ευρωπαϊκή πολιτική, καθώς τα βασικά κόμματα είναι όλο και πιο ευάλωτα στον ρατσισμό και την ισλαμοφοβία.
Ο ρατσισμός και η ισλαμοφοβία αυξάνονται, καθώς η Αυστρία και η Γερμανία ενώνονται με την Γαλλία προσπαθώντας να «υποτιμήσουν» το Ισλάμ.
Στο όνομα της ολοκλήρωσης, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δημιούργησαν μηχανισμούς για να μετασχηματίσουν, να ελέγξουν και να πειθαρχήσουν την ισλαμική πίστη και τους μουσουλμάνους.
Οι προσπάθειες για τη δημιουργία ενός γαλλικού, γερμανικού ή αυστριακού Ισλάμ μέσω της κρατικής πολιτικής θα μπορούσαν μόνο να πυροδοτήσουν μεγάλες εντάσεις.
Ο Macron, του οποίου ο στόχος είναι η οικοδόμηση ενός Ισλαμικού Διαφωτισμού, στέλνει την Ευρώπη σε επικίνδυνα μονοπάτια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης