Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σαρηγιάννης (ΑΠΘ): 60.000 - 70.000 τα ενεργά κρούσματα στην Θεσσαλονίκη

Σαρηγιάννης (ΑΠΘ): 60.000 - 70.000 τα ενεργά κρούσματα στην Θεσσαλονίκη
Ο καθηγητής του ΑΠΘ πρόταξε την ανάγκη επιπλέον μέτρων και πρόσθεσε ότι η μεγαλύτερη ανοιχτή πληγή είναι το θέμα «των μέσων μαζικής μεταφοράς» που αποτελούν «πηγή σημαντικής μετάδοσης του κορωνοϊού»
Σε 60.000 με 70.000 εκτίμησε τον συνολικό αριθμό ενεργών κρουσμάτων κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη ο καθηγητής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, τονίζοντας ότι ο αριθμός αυτός προκύπτει με βάση το ποσοστό θετικότητας των γρήγορων τεστ (rapid τεστ).
Ο καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Δημοσθένης Σαρηγιάννης δήλωσε τα εξής:
«Αν κάνουμε την αναγωγή στον πληθυσμό με βάση το ποσοστό θετικότητας των rapid τεστ, έχουμε 60.000 με 70.000 ενεργά κρούσματα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαρηγιάννης.
Σε κάθε περίπτωση, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «μπορεί να μαζευτεί η κατάσταση», ενώ για την τωρινή επιδημιολογική κατάσταση σημείωσε ότι «ήταν κάτι προβλέψιμο».
Στο πλαίσιο αυτό, πρόταξε την ανάγκη επιπλέον μέτρων και πρόσθεσε ότι η μεγαλύτερη ανοιχτή πληγή είναι το θέμα «των μέσων μαζικής μεταφοράς» που αποτελούν «πηγή σημαντικής μετάδοσης».
«Πρέπει να μειώσουμε το ιικό φορτίο στα λεωφορεία» επεσήμανε ο καθηγητής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης