Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γάλλος ΥΠΕΣ: Πιθανές νέες τρομοκρατικές επιθέσεις - Είμαστε σε «πόλεμο»

Γάλλος ΥΠΕΣ: Πιθανές νέες τρομοκρατικές επιθέσεις - Είμαστε σε «πόλεμο»
Ο τρόμος επέστρεψε στη Γαλλία μετά τις νέες τρομοκρατικές επιθέσεις στις 29 Οκτωβρίου στην Νίκαια
Δεν αποκλείει περισσότερες τρομοκρατικές επιθέσεις στη γαλλική επικράτεια καθώς η χώρα συμμετέχει σε «πόλεμο κατά της ισλαμιστικής ιδεολογίας» δήλωσε ο Γαλλος Υπουργός Εσωτερικών, Gerald Darmanin στο ραδιόφωνο του RTL.
«Βρισκόμαστε σε έναν πόλεμο ενάντια σε έναν εχθρό που βρίσκεται τόσο εντός όσο και εκτός. Πρέπει να καταλάβουμε ότι υπήρξαν και θα υπάρχουν και άλλα γεγονότα όπως αυτές οι τρομερές επιθέσεις» είπε χαρακτηριστικά ο Darmanin.
Η δήλωση αυτή έρχεται μετά τον ισχυρισμό του Γάλλου προέδρου την Πέμπτη (29/10) ότι η Γαλλία «δέχθηκε ξανά μια τρομοκρατική επίθεση» μετά την επίθεση με μαχαίρι σε καθεδρικό της Νίκαιας που κόστισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους, είπε ότι η χώρα δέχθηκε επίθεση λόγω των «αξιών μας [...] της ελευθερίας και της επιθυμίας μας να μην παραδοθούμε στον τρόμο» και ότι η Γαλλία «δεν θα παραιτηθεί από τις αξίες της» λόγω μιας «ισλαμικής τρομοκρατικής επίθεσης».
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η Γαλλία θα ενισχύσει την ανάπτυξη στρατιωτών για την προστασία σημαντικών τοποθεσιών στη χώρα, συμπεριλαμβανομένων σχολείων και τόπων λατρείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης