Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βατόπουλος: Πιθανόν πάνω από 2.000 κρούσματα το Σαββατοκύριακο – Μπορεί να αποφευχθεί το lockdown

Βατόπουλος: Πιθανόν πάνω από 2.000 κρούσματα το Σαββατοκύριακο – Μπορεί να αποφευχθεί το lockdown
Θα πάμε όμως σε lockdown αν δεν αποδώσουν τα μέτρα και ο ιός διασπείρεται ανεξέλεγκτα είπε ο κ.Βατόπουλος
Την εκτίμηση πως είναι πολύ πιθανό να δούμε ακόμα και περισσότερα από 2.000 κρούσματα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο διατύπωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, ο οποίος υποστήριξε πως μπορεί ακόμα να αποφευχθεί το καθολικό lockdown.
«Μπορεί το Σαββατοκύριακο να έχουμε πάνω από 2000 κρούσματα.
Μέσα σε μία βδομάδα με δέκα ημέρες τα κρούσματα πήγαν από 400 στα 800 και τώρα πάνω από 1000.
Αυτό δείχνει έναν σχεδόν διπλασιασμό κάνοντας τις ίδιες εξετάσεις.
Ακόμα νοσούν οι πιο νέοι, αλλά θα χειροτερέψουν πολύ τα πράγματα όταν αρχίσουν να νοσούν οι ηλικιωμένοι» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Βατόπουλος.
Αναφερόμενος στα μέτρα ο κ.Βατόπουλος υπογράμμισε πως έχει συζητηθεί στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων να κλείσει η εστίαση και να απαγορευτούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό (εκτός από αυτή που είναι για εργασία).
«Ζητούμενο είναι να ελαττωθούν οι μη απαραίτητες δραστηριότητες και μέσα σε αυτές είναι και η διασκέδαση και η εστίαση αν και είναι απολύτως σαφές ότι πλήττονται σημαντικά οι εργαζόμενοι και πως πρέπει να υποστηριχθούν» τόνισε ο κ.Βατόπουλος, ο οποίος αναφορικά με το ενδεχόμενο ενός lockdown, υποστήριξε ότι αυτό είναι πολιτική απόφαση αλλά κατά την γνώμη του εφόσον τηρηθούν τα μέτρα μπορεί να αποφευχθεί.
«Εάν δεν αποδώσουν τα μέτρα που ανακοινώνει ο Πρωθυπουργός σήμερα και εφόσον η πανδημία συνεχίζει να διασπείρεται ανεξέλεγκτα, πάμε σε lockdown.
Ως γιατρός θα έλεγα να κλείσουν τα πάντα αλλά καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολή η απόφαση για το lockdown» υποστήριξε ο κ.Βατόπουλος, αναφέροντας πως το ποσοστό θετικότητας των κρουσμάτων έχει φτάσει στο 4% με 5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης